Hyppää pääsisältöön

Nightwish: Sleepwalker

Katsojaäänestyksessä ylivoimaiseksi ykköseksi noussut Nightwishin Sleepwalker putosi dramaattisesti voittajan paikalta, ammattilaisraadin pisteiden takia.

Tietolaatikko

esit: Nightwish, säv: Tuomas Holopainen, san: Tuomas Holopainen

Pisteitä karsintakappaleille antoi yleisö ja ammattilaisista koottu raati. Ammattilaiset listasivat voittajaksi Nylon Beatin, kakkoseksi Anna Erikssonin ja kolmanneksi Nina Åströmin.

Kun yleisöäänestyksen tulos laskettiin ammatilaisten äänten kanssa yhteen, niin Nylon Beat tippui viidennelle sijalle, Anna Eriksson pysyi kakkosena ja voittajaksi nousi Nina Åström.

Vaikka Nightwish oli saanut yleisöltä parhaimmat pisteet, kilpailun voitto meni melko tuntemattomalle kokkolalaiselle lauluntekijälle Nina Åströmille.

Nightwishille Euroviisut oli pilke silmäkulmassa tehty kokeiluluontoinen projekti. Tuomas Holopainen kertoi, että Sleepwalker oli kuitenkin ehtaa Nightwish kamaa, suurella tuntella tehtyä, mystistä ja eksoottista.

Nightwish oli jo vuonna 2000 kuuma nimi hevimusiikin kentällä. Heikko tulos olikin katkera pettymys voitto hakemaan tulleelle Tarja Turuselle.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto