Hyppää pääsisältöön

Nightwish: Sleepwalker

Katsojaäänestyksessä ylivoimaiseksi ykköseksi noussut Nightwishin Sleepwalker putosi dramaattisesti voittajan paikalta, ammattilaisraadin pisteiden takia.

Tietolaatikko

esit: Nightwish, säv: Tuomas Holopainen, san: Tuomas Holopainen

Pisteitä karsintakappaleille antoi yleisö ja ammattilaisista koottu raati. Ammattilaiset listasivat voittajaksi Nylon Beatin, kakkoseksi Anna Erikssonin ja kolmanneksi Nina Åströmin.

Kun yleisöäänestyksen tulos laskettiin ammatilaisten äänten kanssa yhteen, niin Nylon Beat tippui viidennelle sijalle, Anna Eriksson pysyi kakkosena ja voittajaksi nousi Nina Åström.

Vaikka Nightwish oli saanut yleisöltä parhaimmat pisteet, kilpailun voitto meni melko tuntemattomalle kokkolalaiselle lauluntekijälle Nina Åströmille.

Nightwishille Euroviisut oli pilke silmäkulmassa tehty kokeiluluontoinen projekti. Tuomas Holopainen kertoi, että Sleepwalker oli kuitenkin ehtaa Nightwish kamaa, suurella tuntella tehtyä, mystistä ja eksoottista.

Nightwish oli jo vuonna 2000 kuuma nimi hevimusiikin kentällä. Heikko tulos olikin katkera pettymys voitto hakemaan tulleelle Tarja Turuselle.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto