Hyppää pääsisältöön

Remu: Planeetta

Remu selvitti tiensä euroviisujen Suomen finaaliin Planeetallaan. Ennen karsintaa virisi keskustelu kappaleen mahdollisesta kytköksestä Planeetta-nimiseen internet-palveluun.

Remu sijoittui karsintakierroksellaan toiseksi saaden äänistä 28,6 prosenttia.

Viisukarsintojen alla kohuttiin Remun kappaleen yhteyksistä Planeetta-palveluun. Euroviisujen säännöt kieltävät kaikenlaisen mainostamisen kappaleissa.

Asiaa puituaan Remun levy-yhtiö ja Yle sopivat, että euroviisuehdokkaana olevaa Planeetta-kappaletta ei käytetä samannimisen Internet-sivuston mainostamiseen.

Tietolaatikko

Kappaleen Planeetta on säveltänyt Remu, sanoituksesta vastaavat hänen lisäkseen Ilkka Vainio ja Risto Astikainen. Sovitus on Risto Astikaisen.

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto