Hyppää pääsisältöön

Pekka Pohjola: Dancing in the Dark

Pekka Pohjola Group esiintyy television viihdetoimituksen Rock-illassa helmikuussa 1981. Dancing in the Dark julkaistiin albumilla Visitation kaksi vuotta aiemmin.

Tietolaatikko

Dancing in the dark. Säv. Pekka Pohjola. Levytetty 1979.

Visitation oli Pekka Pohjolan neljäs soololevy. Albumilla mukana olleesta Group-yhtyeestä muodostui vuoden päättyessä Pohjolan nimeä kantava kokoonpano.

Ensimmäisessä Pekka Pohjola Groupissa olivat mukana kitaristit Seppo Tyni ja Juha Björninen, rumpali Vesa Aaltonen ja kosketinsoittaja Pekka Tyni.

Björninen jäi pian pois, ja Ismo Kätkä istui rumpalin pallille syksyllä 1980. Tällä kokoonpanolla bändi levytti albumin Kätkävaaran lohikäärme.

Oheinen tv-taltiointi on ote kaksiosaisesta Rock-ilta-kokonaisuudesta, jonka muut esiintyjät olivat Hanoi Rocks, Pelle Miljoona Oy, Hurriganes ja Bluesounds. Keikalla on mukana myös lyömäsoittaja Esa "Nätsi" Rosvall.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto