Hyppää pääsisältöön

Pekka Pohjola: Dancing in the Dark

Pekka Pohjola Group esiintyy television viihdetoimituksen Rock-illassa helmikuussa 1981. Dancing in the Dark julkaistiin albumilla Visitation kaksi vuotta aiemmin.

Tietolaatikko

Dancing in the dark. Säv. Pekka Pohjola. Levytetty 1979.

Visitation oli Pekka Pohjolan neljäs soololevy. Albumilla mukana olleesta Group-yhtyeestä muodostui vuoden päättyessä Pohjolan nimeä kantava kokoonpano.

Ensimmäisessä Pekka Pohjola Groupissa olivat mukana kitaristit Seppo Tyni ja Juha Björninen, rumpali Vesa Aaltonen ja kosketinsoittaja Pekka Tyni.

Björninen jäi pian pois, ja Ismo Kätkä istui rumpalin pallille syksyllä 1980. Tällä kokoonpanolla bändi levytti albumin Kätkävaaran lohikäärme.

Oheinen tv-taltiointi on ote kaksiosaisesta Rock-ilta-kokonaisuudesta, jonka muut esiintyjät olivat Hanoi Rocks, Pelle Miljoona Oy, Hurriganes ja Bluesounds. Keikalla on mukana myös lyömäsoittaja Esa "Nätsi" Rosvall.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto