Hyppää pääsisältöön

Samuli ja Sani: Olen luonasi sun

Faniraati äänesti Samulin ja Sanin esittämän "Olen luonasi sun" toiselle tilalle. Lopullinen sijoitus oli 6.

Tietolaatikko

esit: Samuli Edelmann ja Sani Aartela, säv: Maki Kolehmainen, san: Saija Aartela, sov: Mika Mettälä, Peter Engberg

Samuli Edelmann ja Aikakoneen Sani esittivät jo vuonna 1995 dueton "Tuhat yötä". Kappaleesta tuli tuon vuoden menestys hitti.

Kolme vuotta myöhemmin samainen Duo esitti Suomen euroviisukarsinnoissa Maki Kolehmaisen säveltämän ja Saija Aartelan sanoittaman "Olen luonasi sun". Esitys tuli lopullisessa sijoituksessa kuudenneksi.

Vuoden 1998 Suomen karsinnan voitti Edea-yhtyeen esittämä Aava.

Teksti: Seija Aunila

 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto