Hyppää pääsisältöön

Tutkittua - karvat ja sheivaus

 

Karvoille kyytiä vai ei?

Jokaisella ihmisellä kasvaa luonnollisesti karvaa useassa kohdassa kehoa. Lähes kaikki (96 %) Yleisradion teettämään tutkimukseen vastanneista naisista ajelevat ihokarvoitustaan ainakin jostain kohtaa kehoaan.

Yleisimmin naiset poistavat kainalo- ja säärikarvojaan. Noin puolet naisista siistii bikinialueen karvoitusta, ja hieman alle neljännes ajelee myös häpykarvoitustaan. Suun alueen karvoja poistavat muita ikäryhmiä useammin 55–60-vuotiaat naiset. He myös ajelevat muita ikäluokkia harvemmin muuta karvoitustaan. Neljä prosenttia naisista ei ajele karvojaan lainkaan.

Suurin osa naisista poistaa ihokarvojaan pääasiassa ulkonäkösyistä (87%) sekä hygienian vuoksi. Viidennes naisista ajaa karvoitustaan eroottisista syistä. Muita useammin syyksi kertovat hygienian ja erotiikan 30–34-vuotiaat naiset. Naisista, jotka eivät lainkaan ajele itseään, 77 % pitää sitä tarpeettomana. Muiksi syiksi he mainitsevat mm. luontaisen karvattomuuden ja ajanpuutteen.

Naisten kumppaneista lähes kaikki ovat huomanneet oman kumppaninsa ajelevan karvoitustaan. Suurin osa (70 %) miehistä pitää miellyttävänä sitä, että kumppani ajaa karvojaan. Hieman alle kolmannekselle asia on yhdentekevä. Myös kumppanin sheivaamattomuus on suurimmalle osalle (75 %) yhdentekevä. 15 % puolestaan toivoisi kumppaninsa muuttavan tapojaan ja alkavan ajella karvojaan.

 

Karvainen nainen - epäeroottinen vai luonnollinen?

Miesten suhtautuminen naisten säärikarvoitukseen vaihtelee. Hieman yli kolmannes (37 %) miehistä pitää naista, jolla on säärikarvat, epäeroottisena. Lähes sama määrä miehiä pitää sitä päinvastoin luonnollisena. Hieman yli neljänneksen (28 %) mielestä se on epäsiistiä, joka viides mieltää säärikarvat maskuliinisiksi. Ajamatta jätettyihin säärikarvoihin liitetään myös ajatuksia laiskuudesta ja feminismistä.

 

Värjätyt häpykarvat

Häpykarvojen muotoilu ja värjääminen ovat vielä uusia juttuja Suomessa. Kolmannes miehistä pitää häpykarvojen värjäämistä heille aivan yhdentekevänä asiana. Neljännes pitää värjäämistä hauskana juttuna, muita useammin sitä luonnehtivat hauskaksi peruskoulun ja/tai ammattikoulun suorittaneet. Hieman alle viidenneksen mielestä se on ok, mutta suurin piirtein yhtä moni pitää häpykarvojen värjäämistä vastenmielisenä. Muita useammin vastenmielisesti värjäykseen suhtautuvat tutkimukseen osallistuneiden miesten vanhin ikäluokka eli 55-60-vuotiaat miehet.

 

Apinamies vai posliiniuros?

Noin kolme neljästä miehestä pitää omaa karvoitustaan sopivana. Sen sijaan noin joka kymmenes (13 %) toivoisi karvoja olevan vähemmän ja lähes yhtä moni (11 %) puolestaan unelmoi tuuheammasta karvoituksesta. Muita useammin itselleen vähemmän karvoitusta toivovat alle nelikymppiset miehet.

 

 

Tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy.

Kommentit