Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Nina Mikkonen kuohuttaa tunteita

Nina Mikkonen on onnistunut käynnistämään massiivisen palauteryöpyn ja keskusteluaallon kannanotoillaan kotiäitiydestä... siis KOTIÄITIYDESTÄ ! 20-vuotias poikani totesi Mikkosen päivähoito-keskustelusta, että kaikkihan sen ovat katsoneet.

Nina Mikkonen puolustaa kotiäitiyttä

 Eikä keskustelu näytä tyrehtyvän. Päin vastoin, Mikkosen lausunnot ovat nyt koko kansan asia. Aluksi kommenteissa ihmeteltiin kotiäiti vs. päiväkotiasetelmaa. Nyt mukaan on tullut yhä enemmän ihmettelyä Mikkosen keskustelutyylistä ja epäkohteliaasta käytöksestä.   

Mikkosen argumentit olivat aika uskomattoman kovia. Hän esitti, että lastentarhat ovat Himmlerin keksintöä.  Jotta  lapsitehtailu olisi onnistunut natsi-saksassa, niin Himmler perusti päiväkoteja, joihin lapset sijoitettiin heti syntymän jälkeen. Mikkonen esitti ajatuksiaan lauantain Aamu-tv:ssä. Vastaväittelijänä oli oikeustieteen tohtori ja yhden lapsen isä Jarkko Tontti. Tontti yritti tuoda keskusteluun ruotsalaista tutkimusta, jossa on tultu siihen tulokseen, että päivähoito on hyväksi lapselle.

Mikkonen ei moista höpön-löpöä hyväksy. Ruotsihan on kuoleva yhteiskunta, jossa lapsia tekevät vain maahanmuuttajat.  Mikkosen mielestä on pöyristyttävää, että Tontti ja ne muut haluavat päästää eläimet tarhasta, mutta lapset Tontti ja ne muut sulkisivat tarhaan...!

Ihan tavallinen äiti

Tontin mielipiteet olivat Mikkoselle niin mahdottomia, että  keskustelun lopuksi Mikkonen ei enää voinut antaa Tontille puheenvuoroa. Siitä yksinkertaisesta syystä, että Tontti puhuu niin hölmöjä. Puheenvuoron Mikkonen antaa Tontille sitten, kun tämä alkaa puhua sydämestä.

Odotamme jännityksellä jatko-osaa keskusteluun. Jos Tontti silloin puhuu sydämestään, niin saamme kuulla Tontin mielipiteen päivähoidosta.  

Seija Aunila

Elävän arkiston blogi

 • Areena korvaa Ylen radiosovellukset mobiililaitteissa

  Areena on myös radion koti

  Ylen radiokanavakohtaiset mobiliisovellukset lakkaavat lähipäivinä toimimasta. Jatkossa kanavien suorat lähetykset ovat kuunneltavissa Areena-sovelluksissa, joiden radio-ominaisuudet kehittyvät entistä paremmiksi. Nyt julkaistava versio Areena-sovelluksesta tekee erityisesti suorien radiolähetysten kuuntelusta helppoa.

 • Kotikadun kolmannen kauden suurin mysteeri löytyy ullakolta

  Neljäs kausi tulee katsottavaksi lokakuussa.

  Kotikadun kolme ensimmäistä kautta ovat nyt katsottavissa Areenassa. Jokainen kausi on katsottavissa kuusi kuukautta, joten vielä on aikaa aloittaa koko sarja alusta. Ensimmäinen kausi on katseltavissa 25.7. saakka. Vuosina 1997–1998 nähty kolmas kausi saapui juuri juhannuksen kynnyksellä katsottavaksi. Toinen kausi pättyi jaksoon, jossa tanssittiin Jannen ja Pirkon häitä.

 • Knalleja, sateenvarjoja, loitsuja ja olviretkeä - radiodraamaa keskikesän juhlaan

  Radiodraaman juhannuspaketissa useita toivekuunnelmia

  Hellii juhannuksena helle tai piinaa sade ja savuava grilli, voivat radiodraaman ystävät uppoutua kuunnelmien maailmaan. Seikkaile Knallin ja sateenvarjon kanssa New Yorkin alamaailmassa, noitien kera juhannustanhuvilla ja selvitä hukkuneen miehen kohtalo komisario Vahtosen kanssa.

 • Ota radiodraamat mukaasi kesään!

  Lataa kuunnelmat omalle laitteelle

  Kaikki arkistosta julkaistavat radiodraamat ovat kuunneltavissa Areenan kautta, mutta osa on myös ladattavissa omalle laitteelle. Ota suosikkisi mukaan ja uppoudu kuunnelmien maailmaan mökkirannassa, tunturissa tai ulkomailla nettiyhteyksien ulottumattomissa. Kokoamme tälle sivulle ladattavat radiodraamat, jotka on julkaistu arkistosopimuksen puitteissa.