Hyppää pääsisältöön

Waldo´s People: Lose Control

Vuoden 2009 viisuedustajamme Waldo´s People selvitti hienosti tiensä varsinaiseen finaaliin, mutta jäi siellä pisteissä viimeiseksi.

Tietolaatikko

Waldo´s Peoplen Lose Control -kappaleen on säveltänyt A. Lehtonen & Karima, sanat ovat tehneet Waldo & A. Lehtonen & Karima & A. Kratz Gutå, sovitus on A. Lehtosen.

Finaalin jumbosijasta huolimatta pisteitä kertyi kunnioitettavat 22. Voitto meni ylivoimaisin luvuin Norjaan.

Waldo´s People teki paluun suuren yleisön tietoisuuteen voittamalla selvin luvuin Suomen viisukarsinnat.

— Pari vuotta meitä puhuttiin ympäri ja sitten veri rupes vetämään tien päälle, Waldo kommentoi paluuta.

1990-luvun eurodance -tyyppinen biisi keräsi katsojilta omalla karsintakierroksellaan selvän ykkössijan.

Karsintafinaalissa voitto tuli täpärämmin, vain neljän prosentin erolla toiseksi tulleeseen Signmarkiin verrattuna.

Suomen karsinnassa käytettiin täysin samaa kutsumenetelmää ja äänestysjärjestelyä kuin edellisenä vuonna. Alkukarsinnoista toisen mahdollisuuden finaaliin nappasivat Passionworks ja Tony Turunen sekä Vink, joiden seurana loppukilpailussa nähtiin muun muassa Kwan, Tapani Kansa ja Remu. Karsinnan finaalissa esiintyi tanssiryhmä Scandinavian Hunks.

Passionworks ja Tony Turunen selvitti tiensä aina superfinaaliin saakka, jossa sitä vastassa olivat viittomakielinen rap-artisti Signmark ja Osmo Ikonen sekä Waldo's People. Signmarkin ja Osmo Ikosen Speakerbox kävi tiukan taiston äänistä Waldo's Peoplen Lose Controlin kanssa. Lopulta A. Lehtosen ja Kariman säveltämä ja A. Lehtosen, Kariman, Waldon ja A. Kratz Gutån sanoittama Lose Control vei voiton