Hyppää pääsisältöön

Jippu: Kanna minut

Jipun kisakappale "Kanna minut" edusti Jipun herkkää ja romanttista tyyliä parhaimmillaan. Suomen karsinnoissa kappale ei kuitenkaan pärjännyt.

Tietolaatikko

esit: Jippu; säv, sov, san: Markus Koskinen

Jipun Euroviisikarsinnoisssa vuonna 2008 esittämä "Kanna minut" -single oli julkaistu albumissa "Kuka teki minusta tän naisen".

Vaikka Jippu ei päässytkään jatkoon "Kanna minut" -kappaleella Euroviisukarsinnoissa, niin albumi pärjäsi hyvin. "Kuka teki minusta tän naisen" nousi Suomen virallisen listan kärkeen jo ensimmäisellä julkaisuviikolla.

Suomen Euroviisuedustajaksi Serbiaan valittiin vuonna 2008 Teräsbetoni kappaleella "Missä miehet ratsastaa".

Teksti: Seija Aunila

  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto