Hyppää pääsisältöön

Laura Lepistöstä Euroopan mestari 2009

Taitoluistelija Laura Lepistö luisteli kultaa Helsingin EM-kisoissa vuonna 2009. Suomen EM-menestyksen täydensivät Susanna Pöykiön pronssi ja Kiira Korven viides sija.

Suomalaiset siirtyivät naisten kisan kärkeen jo lyhytohjelmassa. Lepistö aloitti ohjelmansa loistavasti ja onnistui kolmois-kolmoisyhdistelmässään.

Sen jälkeen hänen keskittymisensä herpaantui ja kaksoisaxelissa tapahtui harmittava virhe. Lepistö meni kuitenkin johtoon 56,62 pisteellä, josta Pöykiö jäi vain 0,56 pisteen päähän.

Kolmantena lyhytohjelman jälkeen oli 51,36 pisteellään Italian Carolina Kostner, hallitseva Euroopan mestari. Vapaaohjelmassa Kostner keräsi huippuesityksellään peräti 114,06 pistettä.

Lepistön oli onnistuttava vapaaohjelmassaan lähes täydellisesti, ja näin kävikin. Ainoastaan lutz-hypyssä tapahtui virhe, mutta suomalainen kokosi itsensä loistavasti sen jälkeen.

Intensiivinen esitys toi Lepistölle varsin niukan voiton. Hänen pistemääränsä oli 167,32, josta Kostner jäi alle kahden pisteen päähän.

Euroopan mestaruus oli Suomelle kaikkien aikojen toinen. Ensimmäisen voitti jäätanssipari Susanna Rahkamo/Petri Kokko vuonna 1995.

Teksti YLE Urheilu & Jukka Lindfors

Tietolaatikko

Musiikki: Karl Jenkins - Imagined Oceans (lyhytohjelma), Michael Kamen - Don Juan de Marco (vapaaohjelma), Anssi Tikanmäki - Klaani (loppunäytös).
Laura Lepistön valmentaja on Virpi Horttana.
Taitoluistelun MM-kisoissa maaliskuussa 2009 Laura Lepistö sijoittui kuudenneksi. Torinossa 2010 hän saavutti sensaatiomaisesti MM-pronssia.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto