Hyppää pääsisältöön

Reinikainen: Pieni yösoitto

Konstaapelit Reinikainen ja Jänkälä törmäävät murtovarkaaseen yövuorollaan. Tapaukseen sekaantuvat vielä Aili Hinkka ja häntä seuraileva yksityisetsivä.

Katupartiossa olevat poliisit ihmettelevät säntillisiä tamperelaisnuoria. Kunnes hälytys tulee Amurin koulusta: musiikkiluokkaan on murtauduttu.

— No niinpä tietysti, kiltit lapset kadulla, nuorisorikolliset koulussa, Reinikainen toteaa.

Luokasta löytyy kapinallishenkinen, mutta ilmeisen musikaalinen nuorimies nimeltään Tomi. Koska ikä riittää, joutuu hän kuulusteluun.

Laitoksella Reinikainen ilostuu, kun Tomi saa avustajakseen sosiaalityöntekijä Aili Hinkan.

Käy ilmi, että Ailillakin on pulmia. Häntä seurataan. Onneksi Reinikainen keksii, miten toimia. Mutta se edellyttää jälleen yhteistä käyntiä kreikkalaisessa ravintolassa.

Kun Ailin, Reinikaisen ja yksityisetsivän tiet vihdoin yhtyvät, saa etsivä tuta Artturi Reinikaisen luonteenlujuuden.

— Vaikka mää vaan oon tällanen kirjaton karjaton takamettien mies niin mää osaan kuule käyttää noita kielikuvia, Reinikainen heristää nyrkkiä etsivälle kuvaillessaan, mitä hän etsivän palkanneelle miehelle sanoisi.

Elekieli kertoo muutakin.

Teksti: Petra Himberg

Tietolaatikko

Reinikainen - Tenho Saurén, Etsivä - Aarre Karen, Humalainen - Seppo Kulmala, Hautamäki - Pentti Kultala, Jänkälä - Seppo Maijala, Tomi - Panu Outinen, Aili - Tuija Vuolle, sekä Vesa Lappalainen, Emmanuel Limnios, Matti Matikainen, Sakari Mustonen, Pentti Seilonen