Hyppää pääsisältöön

Äidin uhmaikä

Putsaa putsaa jälkiä, siivoa siivoa paikkoja, kokkaa kokkaa keittoa... Kun kotiäidin hermot ovat riekaleina, voi odotettavissa olla ihan mitä tahansa.

Kotiäiti Saara (Titta Jokinen) on ääriään myöten kyllästynyt rooliinsa kodin rutiinien pyörittäjänä.

Pankinjohtajamiehelle (Harri Hyttinen) taas on alusta asti ollut selvää, että koti on naisen reviiriä. Sen mukaisesti naisella on myös valtaa: kotiin ei ole tulemista ilman rouvan lupaa.

Kun Saaran pinna lopulta palaa, jäävät niin lapset kuin mieskin kiltisti pihalle odottamaan lupaa tulla sisään.

Äidin kummalliset otteet saavat perheen nuorimmaisen, noin kuusivuotiaan Eetun, oireilemaan. Eetu tuntuu menettäneen puhekykynsä. Onneksi hänellä on pehmoleijonansa, josta löytyykin ihan uusia ulottuvuuksia.

Naapurinrouvat hommaavat paikalle psykiatrin, joka ilmoittaa, että äiti kärsii uhmaiästä. Pillereitä paremman avun antaa kuitenkin paikalle sattunut joulupukki (Elina Salo). Eetu alkaa puhua ja Saara saa luvan hankkia itselleen töitä kodin ulkopuolelta.

Matkalla työvoimatoimistoon Saara kipaisee miehensä työpaikalla. Miehen työ on tienata, naisen tuhlata, kertaa mies hänelle pelisääntöjä. Pomon vaimon uusi elinvoima saa kuitenkin työntekijä Virtasen (Pirkka-Pekka Petelius) villiintymään.

Työvoimatoimiston tiskillä Saara, muassaan kokonainen lapsilauma, pitää huolen siitä, että töitä musiikinopettajana myös järjestyy.

Tietolaatikko

Titta Jokinen (äiti), Harri Hyttinen (isä), Sami Äyrämö (Eetu), Miira Paasilinna (Anu), Elina Salo (joulupukki), Tom Wentzel (psykiatri), Pirkka-Pekka Petelius (Virtanen)

Kommentit