Hyppää pääsisältöön

Kauniit ja kimmoisat huulet

Huulet. Kuva: Stock.xchng

Kauniin ja kestävän huulimeikin saat käyttämällä huulten pohjustusainetta, rajauskynää ja huulten ihon laatuun sopivaa huulipunaa.

Huultenpohjustusaine on hyvä apuväline kauniin huulimeikin teossa. Se ”täyttää” huulien rypyt ja helpottaa rajausta, koska kynä liukuu paremmin pohjustusaineen päällä. Lisäksi pohjustusaineen käyttö estää huulipunan alkuperäisen värin muuttumista huulilla ja lisää huulipunan pysyvyyttä.

Älä käytä puuteria huulien alueella, sillä se kuivattaa huulten herkän ihon ja tuo juonteet esiin. 

 

Huultenrajaus. Kuva: Marjo Brown.Huultenrajauskynällä muodot esiin

Rajauskynän sävyn tulisi olla mahdollisimman lähellä huulipunan sävyä. Rajaus häivytetään huulten keskiosaa kohden, jotta rajauksesta tulisi luonnollisemman näköinen. Älä paina kynää liian voimakkaasti, vaan hahmottele huulten toivottu muoto kevyesti ja vahvista rajausta tarpeen mukaan.

Vinkki:

Jos huulipuna kuluu huuliltasi nopeasti, voit levittää huultenrajausväriä koko huulten alueelle ja lisätä sen päälle huulipunan. Näin saat lopputuloksesta erittäin kestävän, joskin hieman kuivahkon.

 

Muotoile huulet mieleisiksi

 • Pieni suu, ohuet huulet: Piirrä kynällä rajaus aavistuksen verran huulten luonnollisen rajan ulkopuolelle.
 • Täyteläiset huulet: Tee rajaus hieman luonnollisen huulirajan sisäpuolelle. Häivytä omaa huulten rajaa meikkivoiteella.
 • Laskevat suupielet: Häivytä suupieliä meikkivoiteella ja rajaa ylänurkista hieman.

 

Huulipunan levitys

Levitä huulipuna sivellintä käyttäen – etenkin, jos korjailet huulten muotoa. Lisää kestävyyttä saat painelemalla huulet kevyesti kasvopaperiin ja lisäämällä sitten uuden, ohuen kerroksen huulipunaa tai huulikiiltoa.

Sivellintä käyttäen huulipunapuikko kestää pidempään. Muista pestä sivellin vähintään kerran viikossa!

Vinkki: Jos huulesi ovat kapeat, levitä huulten keskiosaan hieman vaaleampaa huulipunasävyä.

 

Huulipunia on moneen lähtöön

Valitse oma huulipunatyyppisi huultesi muodon ja väriominaisuuksien mukaan.

 • Peittävät huulipunat sisältävät paljon pigmenttejä. Ne sopivat käyttöön erityisesti silloin, kun huultenrajat ovat epäsäännölliset tai huulten väri on epätasainen.
 • Läpikuultavat huulipunat antavat täyteläisyyttä kapeille huulille.
 • Kosteuttavat hoitopunat sopivat kuiville, huonokuntoisille huulille, sillä ne häivyttävät huulten pinnan ryppyisyyttä.
 • Mattaiset kestopunat puolestaan sopivat hyväkuntoisille, täyteläisille huulille. Ohuita huulia ne kaventavat entisestään.
 • Helmiäishuulipunat heijastavat valoa ja saavat huulet hehkumaan.
 • Myös huulikiiltoja on nykyään saatavana sekä värillisinä että värittöminä, ja ne sopivat parhaiten nuorille tytöille ensimmäisiksi meikkituotteiksi. Huulikiiltoa voi käyttää myös tehokeinona joko osittain tai kokonaan huulipunan päällä.

 

Hoida huulet kuntoon

Jokainen meistä kärsii joskus rohtuneista huulista. Syitä on monia: liian tehokas ilmastointi, kuiva huoneilma, huulten jatkuva nuoleskelu, flunssa tai heikko esimerkiksi heikko yleiskunto.

Säännöllinen huulten hoito pitää huulet kauniina ja kimmoisina. Tässä muutamia vinkkejä hyvään huultenhoitoon:

 • Kuori huulet kasvojen pesun jälkeen pehmeällä hammasharjalla kevyesti pyöritellen.
 • Silmänympärysnaamio sekä hunaja pehmittävät huulia tehokkaasti.
 • Levitä huulihoito tai -voide mieluiten heti pesun jälkeen, jotta se imeytyisi hyvin.
 • Älä levitä huulivoidetta liian usein, sillä silloin huulten pintasolukko ei pääse uusiutumaan luonnollisesti, vaan huulivoide ”liimaa” huulten pintaan kuolleen ihosolukerroksen.

 


Lähde: Muuttujat, YLE TV1. Asiantuntijana maskeeraaja Marjo Brown

 

Katso myös

Kaikki maskeeraaja Marjo Brownin meikkivinkit

Nooran blogimerkintä luonnonkosmetiikasta

Mikä valokynistä pärjäsi parhaiten Kuningaskuluttajan testissä?

Kuningaskuluttaja testautti viidet ripsentaivuttimet

 

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!