Hyppää pääsisältöön

Meikin pohjustus

Meikin pohjustus. Kuva: Comstock

 

Hyvän ja onnistuneen meikin pohjana on hyvin hoidettu iho. Muista aina aamuin illoin puhdistaa iho huolellisesti ja käytä ihotyypillesi sopivia hoitotuotteita.

Pohjustustuotteet tekevät meikistäsi kauniin ja kestävän. Jotta meikin saisi kestämään kauniina pidempään, on oikeanlaiset pohjustustuotteet valittava iholaadun mukaan.

Meikin pohjustusvoide tekee ihon mattapintaiseksi ja kiinnittää meikin. Silloin meikki pysyy rasvoittuvallakin iholla kauniina pidempään. Pohjustusvoide levitetään kosteusvoiteen päälle (niihin kohtiin, joita sitä tarvitset) ja tämän jälkeen kasvoille levitetään meikkivoide.

 

Meikkivoiteen valinta

 1. Tarkista oikea väri kaulan ja leukapielen alueelta (ei siis kämmenselästä!). Näin vältät värierot kasvoilla ja kaulalla.
 2. Valitse meikkivoide ihotyypin mukaan (rasvainen, kuiva jne.)
 3. Kun ihosi pikkuvirheet peittyvät ja iho on kauniin värinen, olet löytänyt ihotyyppiisi ja väriisi sopivan meikkivoiteen. Värisävy ei saisi olla liian tumma, koska se tekee kasvoista tunkkaisen näköiset. Parhaimman lopputuloksen saat, kun käytät levitykseen meikkisientä.

Sävyttävä päivävoide - ohut, sopii iholle, jonka väri on tasainen, antaa hiukan sävyä.

Nestemäinen, juokseva meikkivoide - usein kosteuttava, hyvä kuivalle iholle, kevyt lopputulos, sopii myös erinomaisesti vanhemmalle iholle.

Matta meikkivoide - öljytön, hyvä rasvoittuvalle iholle, jättää himmeän, mattaisen lopputuloksen, ei tarvitse välttämättä puuteria.

Kiinteä meikkivoide - paksu, sisältää paljon väripigmenttejä, joten peittää parhaiten kasvojen värivirheet.

Meikkivoide ja puuteri yhdessä - sopii nuorelle, virheettömälle iholle ja meikin paikkailuun.

 

Peiteaine

Peiteaineita käytetään peittämään ihon ongelmakohtia, joita meikkivoide ei peitä riittävästi.

 

 1. Levitä peiteaineet meikkivoiteen alle, näin saat kauniimman ja tasaisemman lopputuloksen.
 2. Painele meikkivoide kasvoille sienellä, jotta peiteaine pysyy juuri siinä kohdassa, missä sitä tarvitset.

   

Valokynä

Valokynällä häivytät kasvojen juonteita ja väsymyksen merkkejä.

 1. Levitä valokynä juonteiden pohjalle. Tasoita kevyesti sormenpäillä.
 2. Kun haluat korostaa kasvojen piirteitä, käytä valokynää kasvojen keskiosaan, kulmaluulle, amorinkaareen ja poskipäille.

   

Puuteroi tarvittaessa

 1. Levitä puuterivipalla kevyesti painellen, sillä liika puuteri vain korostaa juonteita ja tuo rypyt esiin.

 

Lähde: Muuttujat, YLE TV1. Asiantuntijana maskeeraaja Marjo Brown

 

Katso myös:

Kaikki maskeeraaja Marjo Brownin meikkivinkit

Nooran blogimerkintä luonnonkosmetiikasta

Mikä valokynistä pärjäsi parhaiten Kuningaskuluttajan testissä?

Kuningaskuluttaja testautti viidet ripsentaivuttimet

 

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!