Hyppää pääsisältöön

Posket hehkumaan punallaPoskipunia on erilaisia laatuja

 • Puuterimaiset, levitetään poskipunasiveltimellä puuterin päälle.
 • Voidemainen, levitetään värivoiteen päälle ennen puuteria sienen avulla.
 • Puikkomainen, levitetään suoraan puikosta värivoiteen päälle ennen puuteria ja häivytetään sienellä tai kevyesti sormella sivellen.
 • Nestemäinen, levitetään värivoiteen päälle ennen puuteria sienen tai sormen avulla

 

Poskipunan värin valinta

Sävyn pitäisi sopia ihon sävyyn raikastaen, kirkastaen ja hehkua antaen. Värin ei tarvitse olla samaa sävyä huulipunan kanssa. Jos et ole varma ihosi sävystä, valitse mieluiten läpikuultavia vaaleita sävyjä – esimerkiksi korallin sävyt sopivat lähes kaikille.

 

Vaalea kuulas iho:

 • Älä käytä ruskeita sävyjä, ne peittävät ihosi kuulauden.
 • Sopivia sävyjä ovat mm. hento pinkki ja koralli.

 

Harmahtava, väsynyt iho:

 • Poskipuna on tärkeä juuri meikin kirkastajana ja raikastajana.
 • Kylmät sävyt ja puhdas, raikas punainen sopivat hyvin.

 

Kellertävä iho:

 • Raikkaat sävyt kuten koralli, persikka ja aprikoosi antavat hehkua.

 

Ruskettunut iho:

 • Käytä rusketuksen sävyyn sopiva värejä, silloin lopputuloksesta ei tule liian ”maalattu”.

 

Tumma iho:

 • Tummalle iholle sopivat kirkkaat värit ja esimerkiksi kuparin, fuksian ja lämpimän aprikoosin sävyt.

 

Poskipunan levitys

Yleensä poskipuna levitetään poskiluun korkeimpaan kohtaan ja rajat häivytetään hyvin. Alaspäin suuntautuvaa linjaa ja liian kapeaa poskipunan viirua poskipäällä kannattaa vältellä.


Poskipunaa tai aurinkopuuteria (mattapintainen) käyttämällä voi myös muokata kasvojen muotoa. Tähän tarkoitukseen löytyy myös erillinen tuote, jota kutsutaan varjostusväriksi. Varjostusväri on sävyltään neutraali, tummahko ruskea – ei punertava!

Varjostusväri levitetään samoin kuin poskipunakin eli puuterimaiset levitetään puuterin päälle siveltimellä ja voidemaiset värivoiteen päälle ennen puuterointia sienellä tai sormin. Lopuksi on hyvä muistaa rajojen tasainen häivytys.


Lähde: Muuttujat, YLE TV1. Asiantuntijana maskeeraaja Marjo Brown

 

Katso myös

Kaikki maskeeraaja Marjo Brownin meikkivinkit

Nooran blogimerkintä luonnonkosmetiikasta

Mikä valokynistä pärjäsi parhaiten Kuningaskuluttajan testissä?

Kuningaskuluttaja testautti viidet ripsentaivuttimet

 

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Aamusydämellä: Tatuoidut

  Tatuoinneista on tullut valtakulttuuria.

  Tatuoinnit olivat aiemmin merimiesten ja vankien alakulttuuria, mutta nykyisin niistä on tullut osa valtakulttuuria. Yksittäinen tatuointi ei enää edes herätä huomiota, mutta jos tatuoinnit peittävät lähes koko kehon, on kyseessä vakavampi harrastus. Anu Lehtiölle ja Antti Räisäselle oma keho on taideprojekti.

 • Aamusydämellä: Koukussa kauneuteen - 30.03.2014

  Erilaisista kauneusleikkauksista ja muista esteettisistä hoidoista on tullut sosiaalisesti hyväksytympiä ja sitä kautta myös yleisempiä. Kynnys leikkauksiin on laskenut ja usein yksi leikkaus johtaa toiseen. Kokemuksistaan kauneuskirurgiasta ja niiden suhteesta itsetuntoon kertovat Minna Klintrup (vas.) ja Jannika Peltonen.

 • Kuka sinun vaatteesi on tehnyt?

  Vaateteollisuus etsii uusia, kestävämpiä materiaaleja ja kuluttaja etsii eettisiä vaatteita. Vaatekaupassa on käynnissä sama murros kuin ruokakaupassa: yhä useampi haluaa entistä parempaa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tyyli

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä: Vieraana trashionista Outi Pyy

  Outi Pyy haluaa muuttaa tapaamme suhtautua vaatteisiin.

  Jo 20 vuotta muotialalla työskennellyt Pyy päätti vaihtaa uransa suuntaa nähtyään, kuinka paljon perinteinen muotiala kuormittaa ympäristöä. Hän halusi kuitenkin säilyttää tyylinsä, joten muita tapoja muodin kuluttamiseen oli löydyttävä. Nyt hän valmistaa uniikkivaatteita muiden jätteistä eli käytetyistä vanhoista vaatteista ja kodin tekstiileistä.

 • Hame vanhoista pöytäliinoista ja kanavatyötauluista

  Persoonallisen ja ekologisen hameen ohjeet.

  Vanhoja kanavatyötauluja saa kirpputorilta muutamalla eurolla, ja niitä voi uusiokäyttää vaatteiden somisteina. Näin syntyvät vaatteet ovat sekä persoonallisia että ekologisia! Vanhoista pöytäliinoista ja kirjontatöistä voi ommella vaikkapa hameen.

 • Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

  Ruokaa, muotia ja asiantuntevia ihmisiä - kierrätysteemalla.

  Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme? 6. syyskuuta, suorassa lähetyksessä valotetaan aihetta eri näkökulmista. Teemaa mukaillen iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

 • Harmaan charmin voittokulku

  "Kun ei pukeudu kuin muut, ei tarvitse ajatella kuin muut."

  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.

 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  #lapsistailaa - näistä asuista ei väriä ja stailia puutu!

  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.

 • KoVe on uusi musta

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii!

  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?

 • Kuuletko pieruverkkareiden kutsuhuudon?

  Miten ihanaa vaihtaa farkut mukaviin kotipöksyihin!

  Ah, miten ihanaa onkaan vaihtaa työpäivän jälkeen kiristävät farkut mukaviin kotipöksyihin! Ne tuntuvat niin hyviltä, mutta näyttävät varsin pahoilta. Pitäisikö parisuhteen vuoksi pukeutua paremmin myös kotona? Millainen on sinun kotiasusi - lähetä meille kuva!