Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Buffalo Beefin pamaus

Lokakuun 31. päivänä 1990 aamuyöllä kello 03:00 räjäytettiin ravintola Buffalo Beef Espoossa. Ravintola tuhoutui täysin ja vaurioitti samassa talossa toimivaa autoliikettä.

Ravintola tuhoutui täysin ja vaurioitti samassa talossa toimivaa autoliikettä. Juuri ennen räjähdystä ravintolan edustalla oli nähty Range Rover -merkkinen auto, jonka ravintolan omistaja oli ilmoittanut varastetuksi.

Kyseinen auto löytyi räjähdyksen jälkeen poltettuna pienen metsäautotien päästä. Suomessa harvinaisen räjäytystuhotyön tutkinta muodostui hankalaksi, sillä kenelläkään ei tuntunut olevan mitään motiivia ravintolan räjäyttämiseksi.

Vakuutusyhtiöt, joille tapaus tiesi melkoista laskua, lupasivat palkkion sille, jonka tietojen perusteella tekijä tai tekijät saataisiin kiinni. Miksi ja kuka? Näihin kysymyksiin Espoon rikospoliisin väkivaltajaoksen tutkijat halusivat vastauksen.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto