Hyppää pääsisältöön

Pöyristyttävä paljastus Kotikadulla

Mäkimaiden perherauha järkkyy, kun lakimiesisä Pertti kertoo lapsilleen ja ex-vaimolleen Eevalle saaneensa lapsen.

Tietolaatikko

Rooleissa: Jukka Puotila (Pertti Mäkimaa). Lena Meriläinen (Eeva Mäkimaa). Pirjo Moilanen (Laura Mäkimaa). Janne Mäkimaa (Misa Nirhamo). Linda Liikka (Kerttu Mäkimaa). Mirja Mäkimaa (Inka Kallén).

Pertin lapsen äiti on poliisi Seija, joka tunnetaan mm. Teemu Luotolan entisenä tyttöystävänä.

Kohutussa Kotikadun jaksossa Pertti syö aikuisten lastensa kanssa illallisen, jonka päätteeksi hän lyö pöytään uutispommin lapsesta. Pertin lapset Janne, Mirja ja Laura hämmentyvät asiasta.

Ex-vaimo Eeva puolestaan ei osaa kuin nauraa Pertin puolesta.

Kotikadun helmikuussa 2009 esitetty jakso aiheutti Yleisradioon palautetulvan. Monen mielestä Kotikadun ihmissuhdekuviot ovat jo liian kimurantteja.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto