Hyppää pääsisältöön

Tarkkis: Harvinaisen rauhallista

Ville on kipeänä joten tarkkailuluokalla on harvinaisen rauhallista. Periaatteessa. Tommi nimittäin katsoo kokeneensa vääryyttä, ja sen saa tuta niin Janne kuin opettajakin.

Tietolaatikko

Anne Helminen (opettaja), Pasi Pitkäaho (Tommi), Sami Laine (Janne), Janika Asplund (Anu), Martti Pennanen (rehtori)

Villen poissaollessa Janne on helpolla tuulella. Kiltti Anu puolestaan selviää lukiopettajan kokeessa niin hyvin, että hänelle aletaan puuhata siirtoa tavalliselle luokalle.

Riitapukari Tommi kuitenkin koettelee opettajan kärsivällisyyttä aamusta alkaen.

Välitunnilla väsynyt opettaja toivoo ohjeita rehtorilta, turhaan.

Jatkuva uhittelu saa lopulta opettajan pinnan palamaan. Seuraa yhteenotto, jonka päätteeksi murtuvat niin oppilas kuin opettajakin.

Ilmapiiri puhdistuu, ja koulupäivä päättyy iloisemmissa merkeissä.

Lue lisää:

Tarkkis ja Kaatis näyttävät koulun pahojen poikien haavoittuvuuden

Tarkkis-sarja kuvaa tarkkailuluokkalaisten arkea 1980-luvulla. Koulupäivissä on huomionkipeyttä ja haistattelua mutta myös herkkyyttä ja huumoria. Syksyllä 1986 alkaneen sarjan keskiössä ovat tarkkislaiset Tommi (Pasi Pitkäaho), Janne (Sami Laine) ja Ville (Jarno Jokinen).

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto