Hyppää pääsisältöön

Pasila: Jemmica Laamanen

Suomen seksikkäin juontaja-malli-laulaja-evankelista Jemmica Laamanen joutuu sairaalloisen fanin lähentelyjen uhriksi.

Tietolaatikko

Haastattelija: Juhani Kontiovaara

Jemmica kääntää kuitenkin lähentelyn "edukseen". Hän tekee hitin: "Heitä minut seinään, sinä ihana villisonni", jossa on kiteytetty kaikki täydellisen iskelmän elementit. Jos tästä ei tule vuoden 2009 kesähittiä, niin ei sitten mistään!

Jemmica pääsee hitteineen Kontiovaaran vieraaksi Huomenta ihmiset -ohjelmaan. Malli-juontaja-laulaja-jne. Jemmica antaa näin rohkeata esimerkkiä kanssasisarilleen.

Jemmica Laamanen on mm. Suomen seksikkäin juontaja-malli-laulaja-evankelista, useita listaykkösiä levyttänyt,
tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa hurmannut, homoikoni-tv-kokki, näyttelijä-fitnessohjaaja-pr-emäntä-perintöprinsessa. Jemmican sanoin: "Se on mulle aika henkilökohtainen kappale, vaikka sen onkin tehnyt mulle kolme ihan vierasta tyyppiä salanimillä."

Teksti: Seija Aunila, Samuli Sulamäki

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto