Hyppää pääsisältöön

Aino-Kaisa Saarisesta kolminkertainen maailmanmestari

Aino-Kaisa Saarinen saavutti kolme MM-kultaa ja yhden pronssin Liberecissä 2009. Hän voitti ylivoimaisesti myös Vuoden urheilija -äänestyksen tammikuussa 2010.

Tietolaatikko

Aino-Kaisa Saarinen voitti ylivoimaiseen tyyliin Urheilutoimittajain liiton perinteisen Vuoden urheilija -äänestyksen tammikuussa 2010. Hänen 10 km:n voittonsa äänestettiin myös vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi.

Saarinen avasi MM-mitalitilinsä hiihtämällä kultaa naisten 10 km:llä. Tämä oli hollolalaishiihtäjän koko uran ensimmäinen arvokisamitali.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Italian Marianna Longa 4,2 sekuntia hitaammalla ajalla. Pronssi meni Puolan Justyna Kowalczykille.

Saarinen on haaveillut arvokisojen kultamitalista koko ikänsä. Voitto liikutti hänet kyyneliin asti.

Kaksi päivää myöhemmin Saarinen otti pronssia 7,5 (p) + 7,5 (v) km:n yhdistelmäkisassa.

Kuusi päivää myöhemmin mitalitili karttui edelleen, kun Saarinen otti parisprintissä kultaa yhdessä Virpi Kuitusen kanssa.

Suomalaiskaksikko oli finaalissa aivan ylivoimainen. Toiseksi tullut Ruotsi hävisi Suomelle 20 sekunnilla.

Saarinen oli lisäksi ratkaisemassa Suomelle naisten viestikultaa. Joukkueessa hiihtivät myös Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen ja Riitta-Liisa Roponen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto