Hyppää pääsisältöön

Tutkittua - selluliitti

 

Reidet, pohkeet ja vatsa – selluliitin luvatut maat

Naisista 76 %:lla on omasta mielestään selluliittia. Noin puolet heistä ei ole koskaan pyrkinyt eroon näistä pienistä rasvakertymistä. Ja noin puolet ovat aktiivisesti yrittäneet karistaa selluliitin kehostaan täsmäliikunnan, erilaisten voiteiden, geelien ja ihonhoitotuotteiden avulla. Rahaa tähän sotaan naiset ovat käyttäneet keskimäärin 58 euroa.

Naiset ovat paljon kumppaniaan kriittisempiä itseään kohtaan: vaikka kolme neljästä naisesta on havainnut itsessään selluliittia, vain noin puolet miehistä on huomanneet kumppaninsa pienet rasvakertymät. Noin joka kymmenes mies ei osaa vastata kysymykseen selluliitin olemassaolosta ollenkaan. Suurin osa miehistä ei ole myöskään koskaan kannustanut kumppaniaan hankkiutumaan selluliitista eroon.

 

Rahalla rasvattomaksi?

Keskimäärin naiset olisivat valmiita maksamaan 197 euroa päästäkseen selluliitista kokonaan eroon. Miehet maksaisivat avokätisemmin kumppaninsa selluliittihoidoista – keskimäärin 286 euroa. Kolmannes naisista ja heidän kumppaneistaan ei olisi valmis pistämään senttiäkään peliin selluliitin vuoksi.

 

Yhdentekevä selluliitti

Neljännestä naisista (23 %) selluliitti kiusaa paljon, ja miehistäkin 15 % kokee kumppaninsa selluliitin häiritseväksi aurinkoa ottaessa tai uimarannalla. Hieman alle joka kymmenennelle miehelle kumppanin selluliitilla on merkitystä myös makuuhuoneen aktiviteetteja harrastettaessa.

Loppujen lopuksi suurinta osaa naisista ja heidän kumppaneistaan selluliitti ei kuitenkaan juuri hetkauta – enemmistö miehistä ei vaivaa kumppaninsa selluliitilla päätään lainkaan ja 77 prosentille naisista selluliitti on vain pieni harmi muiden joukossa.

 

Tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy.

Kommentit