Hyppää pääsisältöön

Jim & The Beatmakers: My Only One

Jim & The Beatmakersin vuonna 1964 levyttämä My Only One oli niin mainio biisi, että se kelpasi vuosikymmentä myöhemmin Hurriganesillekin.

Tietolaatikko

My Only One. Säv. ja san. Raul Wikström, sov. Seppo Keurulainen. Musiikkia käytetty tässä Oy EMI Finland Ab:n luvalla.
Jim & The Beatmakersin musiikkia on kuultavissa mm. cd-kokoelmalla Hei vain My Only One - Westerlund & EMI Years part 1 (EMI 2007).

Helsinkiläiseen Jim & The Beatmakersiin kuuluivat Raul Wikström (laulu), Seppo Keurulainen (kitara), Kari Keurulainen (kitara), Hannu Luomanen (basso) ja Ronnie Österberg (rummut).

Kun brittiläinen popmusiikki nousi 60-luvun puolivälissä suosioon, myös kielitaitoisille kotimaisille biisinikkareille tuli kysyntää. Levy-yhtiö Westerlund tuumi Wikströmin mukaan, että "jos joku tekee kotona englanninkielistä musiikkia, sitä täytyy heti levyttää".

Lokakuussa 1964 levytetty My Only One nousi kaupallisille listoille. Bändi teki seuraavan vuoden puolella toisenkin singlen, joka ei enää menestynyt yhtä hyvin.

Beatmakers hajosi keväällä 1965. Wikström ja Seppo Keurulainen lyöttäytyivät yhteen hajonneen Islanders-yhtyeen soittajien kanssa. Uusi bändi toimi alkuun nimillä The Beatmakers ja Finnish Beatmakers, kunnes nimeksi otettiin Jormas.

Hurriganes teki My Only Onesta oman versionsa vuonna 1975.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto