Hyppää pääsisältöön

Jim & The Beatmakers: My Only One

Jim & The Beatmakersin vuonna 1964 levyttämä My Only One oli niin mainio biisi, että se kelpasi vuosikymmentä myöhemmin Hurriganesillekin.

Tietolaatikko

My Only One. Säv. ja san. Raul Wikström, sov. Seppo Keurulainen. Musiikkia käytetty tässä Oy EMI Finland Ab:n luvalla.
Jim & The Beatmakersin musiikkia on kuultavissa mm. cd-kokoelmalla Hei vain My Only One - Westerlund & EMI Years part 1 (EMI 2007).

Helsinkiläiseen Jim & The Beatmakersiin kuuluivat Raul Wikström (laulu), Seppo Keurulainen (kitara), Kari Keurulainen (kitara), Hannu Luomanen (basso) ja Ronnie Österberg (rummut).

Kun brittiläinen popmusiikki nousi 60-luvun puolivälissä suosioon, myös kielitaitoisille kotimaisille biisinikkareille tuli kysyntää. Levy-yhtiö Westerlund tuumi Wikströmin mukaan, että "jos joku tekee kotona englanninkielistä musiikkia, sitä täytyy heti levyttää".

Lokakuussa 1964 levytetty My Only One nousi kaupallisille listoille. Bändi teki seuraavan vuoden puolella toisenkin singlen, joka ei enää menestynyt yhtä hyvin.

Beatmakers hajosi keväällä 1965. Wikström ja Seppo Keurulainen lyöttäytyivät yhteen hajonneen Islanders-yhtyeen soittajien kanssa. Uusi bändi toimi alkuun nimillä The Beatmakers ja Finnish Beatmakers, kunnes nimeksi otettiin Jormas.

Hurriganes teki My Only Onesta oman versionsa vuonna 1975.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto