Hyppää pääsisältöön

Kotikadun häät

Kotikatulaisten häissä on nähty iloa mutta myös surua, eroja ja häivähdys kuolemaakin. Vain kahdesti häitä on vietetty onnistuneesti kirkossa.

Ensimmäisinä alttarille ehättävät Janne ja Pirkko. Hääpäivän aamuna Pertti herättää kummastusta katoamalla omille teilleen. Syy katoamiseen selviää hääjuhlassa.

Myös Teemu ja Mimmi saavat toisensa sadunhohtoisesti Johanneksenkirkossa, vaikkei prinsessarooli Mimmille ensi alkuun oikein istukaan. Kirkosta suunnataan luonnollisesti kentän yli bensikselle.

Maijan ja Maurin hääpäivä on pitkä. Niin pitkä, että Maija ehtii miettiä avioitumista moneen otteseen, monen ihmisen kanssa. Lopullisen sysäyksen päätöksentekoon antaa pojantyttärenpoika Jarkko.

Hessun ja Dannyn "poikkeavien bileitä" vietetään Helsingin kattojen tasalla Tuomiokirkon tasanteella. Danny kuuntelee kiltisti isänsä muistutuksen kotinsa henkisestä perinnöstä. Hanneksella on vaikeaa ja hän kääntää lopulta selkänsä juhlakansalle.

Kuolema on läsnä Kimmon ja Lauran häissä. Hääpäivän aamuna Laura ja Kimmon äiti Ella saavat suhteensa kuntoon ja Ella saa kuulla itselleen tärkeän anteeksiannon Kimmolta.

Teemun ja Niinan häitä vietetään retkimajalla. Parin vihkii Tuija, joka saapuu juhliin avoimesti Hanneksen kanssa. Juhlien väriläiskä on morsiamen isä Kalle: osansa hänen verbaalisuudestaan saavat niin entinen kuin nykyinenkin puoliso, jopa itse sulhanen.

Kommentit