Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Kännykkämurhat

Elokuisena perjantai-iltana vuonna 2001 tuli Kanta-Hämeen hätäkeskukseen puhelu, jossa hätääntynyt naishenkilö kertoi, että hänen miestään on ammuttu päähän.

Elise Heinoksi esittäytynyt nainen kertoi olevansa Lopen Läyliäisissä, mutta kun tämä yritti kertoa tarkempaa sijaintiaan, puhelu hätäkeskukseen katkesi kesken lauseen. Poliisilla heräsi epäilys, että nainenkin olisi joutunut uhriksi, koska tämä oli hätääntyneen oloinen ja lisäksi puhelu katkesi odottamatta.

Hätäkeskuksen päivystäjä lähetti paikalle sairasautoja, ja Riihimäen poliisi aloitti välittömästi asian selvittelyn.

Hätäpuhelua ei pystytty tarkasti paikantamaan, eikä ketään tullut ambulansseja vastaan. Niinpä etsintä jouduttiin keskeyttämään lopulta tuloksettomana. Poliisi tutki Heinojen kodin Espoossa, mutta mitään merkittävää osviittaa sieltä ei löydetty. Sen sijaan Elisen Heinon autosta tehtiin etsintäkuulutus.

Pari päivää myöhemmin naisen auto löydettiin Espoosta, vanhalta käytöstä poistetulta kaatopaikalta. Autosta löytyi verijälkiä. Löytö käynnisti laajamittaisen poliisioperaation mahdollisen henkirikoksen ja sen tekijöiden selvittämiseksi. Teletunnistetietojen perusteella poliisi sai teitää, ketkä olivat olleet viimeeksi yhteydessä Heinoihin. Pariskunnan ruumiit löytyivät muutaman päivän kuluttua.

Tapaus herätti laajaa huomiota jo siksikin, että tekijät olivat nuoria ja surma oli erityisen julma.

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto