Hyppää pääsisältöön

Der Paavo: Nelijalkaiset

Arkistoetsivä Der Paavo seikkailee tällä kertaa eläinkunnan parissa. Pomo käskee etsiä kadonnutta nelijalkaista, jonka vaiheita koko Suomi seurasi.

Etsivä pääsee Elävän arkiston avulla vierailemaan mm. 1950-luvun Mikki Hiiri -esityksessä, joka on taltioitu legendaarisen Markus-sedän läksiäisjuhlista.

Agentti harhautuu myös katsomaan uniikkeja filmejä 1930-luvulta, joissa nähdään koiranpentuja sotaa edeltävältä ajalta ja kuullaan vanhaa lypsyviisua.

Uudemmissa kuvissa Der Paavo viettää mm. 1970- ja 1980-lukujen lastenohjelmien parissa. Myös tunnettu poliitikko koirineen vilahtaa kuvissa.

Susikoira Roi
Susikoira Roi on Jorma Kurvisen kirjoittama nuortenkirjojen sarja, josta Yleisradio on tehnyt kaksi televisiodramatisointia.

Emo ehoisa - isä antoisa
"No nyt otti ohraleipä, kun ei löydy yhtään vapaata vakanssia", surkutellaan emonsa imetettäväksi halajavaa pentua.

Onko voi vaarallista?
Voin ja muiden rasvojen terveellisyydestä on kiistelty vuosikymmeniä. Jo 1950-luvulla voin puolesta oli syytä kampanjoida mainoksin.

Läskilinssi ja Sika sippurahäntä
Läskilinssi on kyllästynyt äitinsä motkotukseen, tyhjentää jääkaapin mukaansa ja karkaa maailmalle. Koti-ikävä iskee kuitenkin aikanaan.

Mikki Hiiren seikkailut
Georg Malmsténin Mikki Hiiri -laulut ovat pysyneet suosiossa lapsipolvesta toiseen. Filmillä on säilynyt myös elävä esitys hiiren ja susihukan dramaattisesta kohtaamisesta.

Kyyttöjen katselmus
Punaposkisten karjakkojen kuoro heläytti ilmoille kauneimmat laulunsa, kun Pieksämäellä vietettiin vuonna 1938 kyyttökarjan suurkatselmusta.

Liekki-sonni emäntiä paossa
Kesällä 1997 seurattiin tarkasti Liekki-sonnin liikkeitä. Liekki karkasi Hausjärven Kurun kylästä alkukesästä ja saatiin kiinni syksyllä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto