Hyppää pääsisältöön

Pasila: Larppaajan kuolema

Larppaajat on nörttejä, joilla on huono mielikuvitus, vaikka ne kuinka ompelee viittoja ja piirtelee karttoja, niin aina joku menee pieleen.

Roolipelaaja kuolee kesken pelin ja Kyösti sekä Neponen lähetetään paikalle tutkimaan tilannetta. Yksi larppaajista tunnustaa murhan, mutta Pöysti ei purematta niele tunnustusta.

Pöystillä on näet itselläänkin larppaajamenneisyys, vaikka hän ei haluakaan tämän häpeällisen aiheen nousevan julkisuuteen.

Pöysti tuntee larppaajan sisimmän olemuksen, myös tämän murhantunnustajan. Kaveri vain tajuaa tilanteensa tulleen... murhan tunnustaminen nostaisi hänet kuuluisuuden valokiilaan ainakin hetkeksi.

Pelin pääjehu on Algamis, kylän seppä. Hän haluaa elää uskossa, että larppaajat ovat pelottavia kansakunnanvihollisia.

Teksti: Seija Aunila

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto