Hyppää pääsisältöön

Miehille MM-viestihopeaa Lahdessa 1989

Suomi taisteli loppuun saakka kullasta miesten viestissä Lahden MM-hiihdoissa 1989. Neljä ensimmäistä joukkuetta tuli maaliin kahden sekunnin sisällä.

Harri Kirvesniemi siirsi Suomen toisella osuudella kilpailun johtoon. Seuraavaksi lähtenyt Kari Ristanen ei kuitenkaan kyennyt pääsemään kilpakumppaneita karkuun.

Ratkaisu jäi ankkuriosuudelle. Torgny Mogren toi Ruotsille kultaa, mutta Jari Räsänen kiri täpärästi hopealle.

Suomen aika oli vain sekunnin kymmenesosan parempi kuin kolmanneksi tulleen Tshekkoslovakian. Eroa voittajaan oli puolitoista sekuntia.

Tulokset: 1) Ruotsi 1.40.12,1 2) Suomi 1.40.13,6 3) Tshekkoslovakia 1.40.13,7 4) Norja 1.40.14,1.

Kommentit
 • Luontoilta jakoi luontotietoutta leppoisasti ammattitaidolla

  Alkuperäistä Luontoiltaa esitettiin 32 vuotta.

  Suomalaisten kontaktiohjelmien pioneeri Luontoilta aloitti lähetyksensä radiossa 26.huhtikuuta 1975. Vuodesta 1982 lähtien ohjelmaa esitettiin myös television puolella. Yleisön rakastamaa luonto-ohjelmaa tehtiin 32 vuoden aikana 519 jaksoa.

 • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

  Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

  Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

 • Hiljainen poika tahtoo auttaa

  Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

  Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto