Hyppää pääsisältöön

Tuttu juttu: Pirkko ja Åke

Pirkko Mannola ja Åke Lindman vierailivat Tuttu juttu -parisuhdevisailuohjelmassa (1992). Juontajat testasivat pitkään naimisissa olleen pariskunnan tietämystä muun muassa toistensa mieltymyksistä.

Joel Hallikaisen ja Timo Koivusalon vieraiksi saapuneet Pirkko Mannola ja Åke Lindman (1928–2009) muistelevat muun muassa ensikohtaamistaan. Pirkon muistikuvan mukaan Åke oli ensimmäisessä tapaamisessa humoristisen töykeä. Åkekin muisteli, että Pirkko olisi joskus sanonut hänen olleen epäkohtelias.

Pirkko ja Åke menivät naimisiin vuonna 1968. Tavatessaan Pirkko Mannola oli jo missi ja Åke Lindman tunnettu näyttelijä. Heidän tiensä kohtasivat ensimmäisen kerran, kun Pirkko saapui Särkän haastatteluun filmiroolia varten. "Taasko näitä missejä tänne tuodaan", oli Åke tuolloin kommentoinut tilannetta.

Avioliitosta muodostui kuitenkin pitkä. Sen salaisuudeksi Åke sanoo kolme tekijää, että ollaan sen verran hulluja, kuitenkin tykkään tuosta ja viihdytään yhdessä. Pirkko kertoo kunnioittavansa ja rakastavansa Åkea, lisäksi Åke on turvallinen.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto