Hyppää pääsisältöön

Tuttu juttu: Pirkko ja Åke

Pirkko Mannola ja Åke Lindman vierailivat Tuttu juttu -parisuhdevisailuohjelmassa (1992). Juontajat testasivat pitkään naimisissa olleen pariskunnan tietämystä muun muassa toistensa mieltymyksistä.

Joel Hallikaisen ja Timo Koivusalon vieraiksi saapuneet Pirkko Mannola ja Åke Lindman (1928–2009) muistelevat muun muassa ensikohtaamistaan. Pirkon muistikuvan mukaan Åke oli ensimmäisessä tapaamisessa humoristisen töykeä. Åkekin muisteli, että Pirkko olisi joskus sanonut hänen olleen epäkohtelias.

Pirkko ja Åke menivät naimisiin vuonna 1968. Tavatessaan Pirkko Mannola oli jo missi ja Åke Lindman tunnettu näyttelijä. Heidän tiensä kohtasivat ensimmäisen kerran, kun Pirkko saapui Särkän haastatteluun filmiroolia varten. "Taasko näitä missejä tänne tuodaan", oli Åke tuolloin kommentoinut tilannetta.

Avioliitosta muodostui kuitenkin pitkä. Sen salaisuudeksi Åke sanoo kolme tekijää, että ollaan sen verran hulluja, kuitenkin tykkään tuosta ja viihdytään yhdessä. Pirkko kertoo kunnioittavansa ja rakastavansa Åkea, lisäksi Åke on turvallinen.