Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Kiduttaja Pulkkisen huumeliiga

Kari "Kiduttaja" Pulkkinen sai lisänimensä itselleen Ruotsissa 1980-luvulla, koska hän uhkailemalla ja pahoinpitelemällä pakotti liigan jäseniä mukaan ryöstöihin.

Kiduttaja Pulkkinen oli tuomittu teoistaan Ruotsissa ja Suomessa kaikkiaan 13 vuodeksi vankilaan. Kun hän oli vapautumassa Kestilän varavankilasta 1994, näytti siltä, että hän oli luomassa isoa verkostoa, jonka tarkoituksena oli tuoda kovan luokan huumeita Hollannista Suomeen.

Helsingin huumerikosyksikkö iskeytyi Pulkkisen kannoille kun hän vapautui vankilasta. Huumerikosyksikön tutkijoille alkoi melko nopeasti selvitä, että Pulkkinen oli rekrytoimassa toimintaansa mukaan myös sellaisia henkilöitä, joilla ei ollut huumetaustaa ja jotka eivät olleet ennestään poliisin tuttuja.

Pulkkinen tuntui kuitenkin olevan askeleen edellä tutkijoita. Heroiinia ja amfetamiinia alkoi liikkua Suomen katukaupassa huomattavia määriä.

Teksti: Markku Kaires/Productum OY

Kommentit