Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: John Walkerin murha

Perjantaina aamupäivällä vuonna 1996 Helsingin Malmin poliisitalolle tuotiin varastetuksi ilmoitettu Saab-merkkinen henkilöauto. Auto oli löytynyt samaisena aamuna läheisestä kaupunginosasta erään kadun varresta.

Malmin poliisin tekninen tutkija alkoi hakea autosta mahdollisia varkaan jättämiä jälkiä. Avatessaan takaluukun oli tutkijan hämmennys melkoinen, kun hän huomasi tiukkaan pakatun ison mustan jätesäkin, josta pilkotti miehen jalka.

Varastetun auton tutkinta muuttui murhatutkimukseksi. Auto siirrettiin tarkempiin tutkimuksiin Pasilan poliisitalolle. Siellä selvisi nopeasti, että vainaja oli poliisille entuudestaan tuttu John Walker -niminen mies.

John Walker oli päässyt vankilalomalle vain päivää aiemmin ja saapunut junalla Helsinkiin. Vaikka vainajan henkilöllisyys ja ilmeinen kuolinaika oli tiedossa, olivat tärkeimmät kysymykset täysin vailla vastauksia. Miksi John Walker oli surmattu, missä se oli tapahtunut ja ennen kaikkea, kuka tai ketkä olivat tekijät?

Teksti: Markku Kaires/Productum Oy & Sirpa Jegorow/Elävä arkisto

Kommentit