Hyppää pääsisältöön

Airan tanssitunnilla

Kolme yks, kolme yks, kaks kaks, kaks yks yks. Helppoa! Mutta tämä oli vasta popcornia. Miten taittuu macarena, tekno, hiphop tai hushus? Aira Samulin näytti ne meille vuonna 1997.

Tanssikonkarille eivät uudetkaan muotitanssit tuota vaikeuksia. Oppilas Isto Hiltusesta ei voi sanoa samaa. Koitapas sinäkin Isto saada ne rinnat eteenpäin, Aira komentaa.

Tämä on hiphopia! Hushusissa oppilaana on myös Jari Sillanpää. Miten sujuu Jarilta hand jive?

Tähtioppilaiden lisäksi uusien rytmien makuun pääsevät Tampereen Hepokattiin perinteisempiin tansseihin saapuneet tanssijat.

Lue lisää:

Aira Samulin henkilökuvassa 2009.

Aira Samulinin elämäntanssi

Aira Samulinin energisyys on vienyt hänet läpi lukemattomien tanssiaskelien ja henkilökohtaisten tragedioiden. Eikä siinä kaikki: sitä on riittänyt jaettavaksi toisillekin. Riikka Heinon vuonna 2009 ohjaama hieno henkilökuva piirsi koko kansan tuntemasta tanssitaiteilijasta näköisensä kuvan.

Lue lisää:

Fakta homman Pirre kahvipöydässä Aira Samulinin kanssa Hyrsylän mutkassa Lohjalla.

Fakta homma: Pirre ja Hansu Aira Samulinia tapaamassa

"Te ette ruikuta, se on hienoo!" toteaa Pirre ihailemalleen Aira Samulinille. Ikinuori Aira Samulin tarjoaa Pirrelle ja Hansulle kahvit ja tuoretta karjalanpiirakkaa Hyrsylän mutkassa.

Lue lisää:

Tanssinopettaja Jari Samulin kutsuu diskotansseja mieluummin muotitansseiksi

Jari Samulin haluaa liikkumatilaa

Helsinkiläinen tanssinopettaja kutsuu diskotansseja mieluummin muotitansseiksi. "Ne syntyvät ajan hengestä - tulee tunne että nyt pitää mennä tällä tavalla."

Lue lisää:

Lappilaisia kullonkaivajia diskotanssitunnilla (1979).

Peter von Bagh löysi Tankavaaran Travoltat

Lapin miehet Nipa ja Niila lähtevät pääkaupunkiin Aira Samulinin diskokursseille vuonna 1979. Peter von Baghin dokumentissa Travolta-tanssi vaikuttaa karatelta, mutta oikeat otteet löytyvät pian.

Keskustele