Hyppää pääsisältöön

Airan tanssitunnilla

Kolme yks, kolme yks, kaks kaks, kaks yks yks. Helppoa! Mutta tämä oli vasta popcornia. Miten taittuu macarena, tekno, hiphop tai hushus? Aira Samulin on opettanut meille muotitansseja 1960-luvulta lähtien.

Tanssikonkarille eivät uudetkaan muotitanssit tuota vaikeuksia. Oppilas Isto Hiltusesta ei voi sanoa samaa. Koitapas sinäkin Isto saada ne rinnat eteenpäin, Aira komentaa.

Tämä on hiphopia! Hushusissa oppilaana on myös Jari Sillanpää. Miten sujuu Jarilta hand jive?

Tähtioppilaiden lisäksi uusien rytmien makuun pääsevät Tampereen Hepokattiin vuonna 1997 perinteisempiin tansseihin saapuneet tanssijat.

Aira Samulin opetti suomalaiset tanssimaan ilman paria, jotta kenenkään ei tarvitsisi odottaa hakijaa Muistatko, milloin ensimmäisen kerran kuulit Aira Samul

Lue lisää:

Aira Samulin henkilökuvassa 2009.

Aira Samulinin elämäntanssi

Aira Samulinin energisyys on vienyt hänet läpi lukemattomien tanssiaskelien ja henkilökohtaisten tragedioiden. Eikä siinä kaikki: sitä on riittänyt jaettavaksi toisillekin. Riikka Heinon vuonna 2009 ohjaama hieno henkilökuva piirsi koko kansan tuntemasta tanssitaiteilijasta näköisensä kuvan.

Lue lisää:

Fakta homma: Pirre ja Hansu Aira Samulinia tapaamassa

"Te ette ruikuta, se on hienoo!" toteaa Pirre ihailemalleen Aira Samulinille. Ikinuori Aira Samulin tarjoaa Pirrelle ja Hansulle kahvit ja tuoretta karjalanpiirakkaa Hyrsylän mutkassa.

Lue lisää:

Tanssinopettaja Jari Samulin kutsuu diskotansseja mieluummin muotitansseiksi

Jari Samulin haluaa liikkumatilaa

Helsinkiläinen tanssinopettaja kutsuu diskotansseja mieluummin muotitansseiksi. "Ne syntyvät ajan hengestä - tulee tunne että nyt pitää mennä tällä tavalla."

Lue lisää:

Aira Samulin kohtasi Tankavaaran Travoltat

Lapin miehet Nipa ja Niila lähtevät Aira Samulinin diskotanssikursseille vuonna 1979. Ohjelmassa tanssi vaikutti karatelta, mutta oikeat otteet löytyivät pian.

Keskustele