Hyppää pääsisältöön

Ellin raskaudesta kuohuu koko kylä

Kuitusen Elli on elämänmyönteinen ja räväkkä leskinainen. Kun yli viisikymppinen Elli tulee yllättäen raskaaksi, joutuu koko kylä kuohunnan valtaan.

Lapsen isä on naapurin nuori Tarmo, joka kyläreissullaan ajautuu intiimiin suhteeseen Ellin kanssa.

Kun raskaus paljastuu, elämän koulima Elli päättää kantaa yksin vastuun tapahtuneesta ja tekee sen vielä naureskellen ja hymyssä suin.

Ellin raskaus saa pienen maalaispitäjän sekaisin. Kylän ämmillä riittää päivittelemistä ja kunnan sosiaalijohtaja yrittää saada Ellin holhoukseen ja tulevan lapsen huostaan otetuksi.

Ellin aikamiespoika Kari on äitinsä raskaudesta järkyttynyt, varsinkin kun hän itse kärsii omassa avioliitossaan lapsettomuudesta. Kari asettuu kuitenkin äitinsä tueksi, kun kunnan sosiaaliviranomaiset iskevät byrokratian voimin päälle.

Lapsen nuori isä on Ellistä hämillään ja huolissaan, mutta isyys säilyy ikuisena salaisuutena. Vain hän ja Elli tietävät asioiden todellisen laidan.

”Elämässä tapahtuu monasti asioita, joita ei ite ymmärrä, eikä niitä tarvii aena ymmärteekään”, lohduttelee Elli lapsen nuorta isää.

Elliä näyttelee Tuija Piepponen ja Elliin ihastunutta poikaa Tarmo Rannio. Muissa päärooleissa ovat Pertti Koivula, Irma Junnilainen, Karri Lämpsä, Pauliina Hukkanen ja Tarja Kirjatankki.

Tv-elokuvan on käsikirjoittanut Mervi Pynnönen ja ohjannut Titta von Martens.

Ellin tekijät

Rooleissa:
Tuija Piepponen – Elli Kuitunen
Eero Rannio – Tarmo
Tarja Kirjatankki – Hilkka Laitinen
Pertti Koivula – Heikki Laitinen
Irma Junnilainen – Mirva Manninen

Tuotantotiimi:
Yleisradio 2005
Käsikirjoitus: Mervi Pynnönen
Ohjaus: Titta von Marten
Kuvaus: Ari Helminen
Leikkaus: Inga Bergström-Rausku
Tuottaja: Sirpa Bertling

Kommentit