Hyppää pääsisältöön

Der Paavo ja tv-tähdet

Pomo käskee arkistoetsivän hakea kadonnutta tv-tähteä, joka ei ole ollut juurikaan 2000-luvulla ruudussa.

Lisävihjeenä on, että tv-tähti tunnetaan käsillä elehtijänä. Siinäpä Der Paavolle pähkinää purtavaksi.

Elävässä arkistossa on tuhansia klippejä yli puoli vuosisataa vanhan suomalaisen television historiasta. Arkistoetsivä vierailee tässä jaksossa studioissa eri vuosikymmenillä.

Mukana ovat mm. Vesku Loiri, Timo T. A. Mikkonen, Pirkko Mannola, Maria Guzenina, Anna-Kaisa Hermunen, Heikki Kahila, Teija Sopanen, Arvi Lind jne.

Kukahan heistä tunnetaan käsillä elehtijänä?

Pirkko Mannola ja Timo T. A. Mikkonen
Pirkko Mannolalla ja Timo T. A. Mikkosella on loistava duettoura takanaan. Hehkeätä laulajaparia esiteltiin aikoinaan myös lehtien palstoilla.

Suomen Televisio: Hermunen haastattelussa
Yleisradion ohjelmistoa muutettiin 1990-luvun alussa, ja Suomen Televisio -niminen makasiiniohjelma oli ruudussa alkuvuonna 1993.

Vesku Jatkoajassa
TV1:n yhdistetty talkshow-, sketsi- ja musiikkiohjelma teki nuoresta Vesa-Matti Loirista vuonna 1968 kansallisen koomikkokuuluisuuden.

MTV-juontaja Maria Guzenina
Suomen ensimmäinen Music Television -juontaja Maria Guzenina on tuttu kasvo sadoille miljoonille eurooppalaisille.

Summeri 2001
Kesän 2001 Summerin lähetykset käynnistettiin Helsingin Kumpulan maauimalasta, juontajaparina edellisestä vuodesta tutut Peltsi Peltola ja Outi Kaartamo.

Neuvonnallinen väri-iltapäivä
"Väritelevisio on hyvä musta-valkotelevisio." Kiteytetään neuvonnallisessa väri-tv-illassa. Eikä mikään ihme, koska väritelevisiolupia oli Suomessa 70-luvun alussa vasta noin 3000.

Uutisbändin Tutti frutti
Kiivas uutistahti on pitänyt toimitusväellä rytmin veressä. TV-uutisten 40-vuotisjuhlassa uutisuniformusta kuoriutui ulos Archie and the Bulletins featuring the Anchorettes.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto