Hyppää pääsisältöön

Riitta Saari - kouluampujan äiti

Viime hetkeen asti luulin, että Matti oli ollut siellä aseen toisella puolen, sanoo Kauhajoen kouluampujan äiti Riitta Saari.

Suurimmaksi syyksi tragediaan Saari arvelee Mattiin kohdistuneen koulukiusaamisen. "Kun aikuinen mies tulee koulusta kotiin itkien, niin kyllä se on paljon."

Jotta nuori ei pääsisi syrjäytymään, olisi hänelle järjestettävä "tekemistä ja yhdessäoloa," esimerkiksi liikuntaharrastus.

Kuluneen puolen vuoden aikana Saari on omassa surutyössään edennyt vaiheeseen, jossa "vihaa ei enää ole, tekoahan ei voi antaa anteeksi, mutta Matti on minulle edelleen poika."

Teksti: Petra Himberg

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto