Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Jari Halonen

Kapinasieluna tunnetun elokuva- ja teatteriohjaaja Jari Halosen unelmana on henkilökohtainen evoluutio. ”Mistä sitä tietää, vaikka lähtis lentoon.”

Tietolaatikko

Jari Halonen (s. 1962)

Jari Halonen kasvoi kirjaimellisesti kaduilla Helsingin Rööperissä eli Punavuoressa. Halosen tie olisi voinut lipsahtaa rikollisellekin polulle, mutta onnekseen mies löysi teatterin.

Teatterikoulussa Jouko Turkan oppilas Halonen tuli tunnetuksi yhtenä Jumalan teatterin jäsenistä, jotka heittivät ulosteita katsojien päälle.

Myöhemmin hän on saanut mainetta sekä elokuvillaan että kärkevillä lausunnoillaan. Halonen on tehnyt myös viihteestä taidetta TV1:n Jerry Halloween talk shown isäntänä.

Vuonna 2009 hän ohjaa kolmiosaista tv-sarjaa ja elokuvaa Kalevalasta. Väinämöisen lisäksi Halosta kiinnostaa kansalliskirjailija Aleksi Kivi. Vuonna 2002 Kivestä elokuvan tehnyt Jari Halonen on sitä mieltä, että Aleksis Kivi on maamme historian merkittävin henkilö.

Ohjelman on toimittanut Marko Gustafsson.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto