Hyppää pääsisältöön

Heli Laaksonen: Lukkosulaa ja lumpeenkukkia

Heli Laaksonen on Suomen suosituimpia runoilijoita. Lukkosulaa ja lumpeenkukkia on Laaksosen ensimmäinen näytelmä.Siinä aikamiespoikakaksoset Petter ja Simo saavat kännykkäoston kylkiäisenä sekatavarakaupan.

Tietolaatikko

Heli Laaksonen (s. 1972)

Hyväntahtoisen hauska ja piikikäskin teksti kertoo siitä kuinka veljeksiltä onnistuu kaupanpito.

Lounais-Suomen murteella kirjoittava Heli Laaksonen on pistämätön huumorissaan. Hän on säilyttänyt raikkautensa ja iskevyytensä, vaikka murteella kirjoittamisessa voisi helposti ryhtyä toistamaan itseään.

Laaksosen huumori syntyy usein murteen lisäksi niistä arkipäivän havainnoista, joita hän yllättävästi yhdistelee.

Lukkosulaa ja lumpeenkukkia ei käsittele mullistavia tai suuria asioita – se ei ole suurta näytelmäkirjallisuutta. Mutta Heli Laaksonen osaa kirjoittaa iskevää ajankuvaa ja irvailla herkullisesti esimerkiksi lööppijulkisuudelle.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto