Hyppää pääsisältöön

Taina Teerialho: Hiljainen kevät

Moni elää arkista elämäänsä ilman suuria suruja tai värittömästi. Taina Teerialho kuvaa pienen kaupungin pieniä ihmisiä romaanissaan Hiljainen kevät.

Tietolaatikko

Taina Teerialho (s. 1966)

Romaani kertoo tarinan tavallisesta nuoresta perheestä.

Kolmivuotiasta poikaansa Roopea hoitava Hanna alkaa kärsiä kuulon heikkenemisestä ja tuntee etääntyvänsä miehestään Ilarista.

Kirja ei ole kuitenkaan sairaskertomus vaan tarina naisen itsenäistymisestä ja heräämisestä omaksi itsekseen.

Fyysinen kuuroutuminen vertautuu Teerialholla myös ihmisten yksinäisyyteen ja eristäytymiseen. Mitä vähemmän Hanna kuulee, sitä enemmän hän tuntee olevansa eristäytynyt muusta maailmasta omassa elämässään. Hanna ei kuule enää kaikkea mitä toiset sanovat, mutta muut ihmiset eivät hekään tunnu kuulevan mitä Hanna yrittää sanoa.

Tässä romaanissa linnut ovat tärkeitä. Aviomies Ilari on suorastaan fanaattinen lintubongari, joka vetää myös vaimonsa mukaan harrastukseen. Hanna näkee monet ympärillään olevat asiat lintujen kautta. Linnut merkitsevät Hannalle myös mahdollisuutta lähteä, lentää pois vapauteen. Lintuja on tarinassa jo vähän liikaakin.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto