Hyppää pääsisältöön

Umayya Abu-Hanna identiteetistä

Mistä Umayya on kotoisin ja mikä on hänen määräävin identiteettinsä? Popkult kysyi asiaa häneltä.

Toimittaja ja kirjailija Umayya Abu-Hanna kertoi vuonna 2009 sekä omasta identiteetistään että suomalaisesta kansallisidentiteetistä.

”Suomalaisilla on tällä hetkellä vain yksi tarina siitä keitä olemme ja millä tavalla voi olla suomalainen. Se on palvellut jossain vaiheessa, kun on rakennettu kansallisidentiteettiä”, Abu-Hanna sanoo.

”Nyt nämä elementit, jotka olivat hyödyksi meille kansallisidentiteetin rakentamisessa, jolloin pääsimme vähän itsenäisemmiksi, ovat kääntyneet meitä vastaan. Se yksi tarina suomalaisuudesta on nyt eristämässä meitä maailmasta ja se ei ole kauhean hyvä.”

Teksti: Mikko Kiema & Ville Matilainen

Kommentit
 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto