Hyppää pääsisältöön

Vieraana ruotsalaisnäyttelijä Michael Nyqvist

Ruotsin suosituimpiin näyttelijöihin lukeutuva Michael Nyqvist tähdittää dekkarikirjailija Stieg Larssonin menestystrilogiaan perustuvaa elokuvaa Miehet jotka vihaavat naisia.

Michael Nyqvist (s. 1960) on tullut tutuksi suomalaisille mm. Beck-rikoselokuvista ja Klaus Härön Äideistä parhain -elokuvasta. Nyqvistin työhistoriaan sisältyy rooleja kymmenissä elokuvissa ja TV-sarjoissa.

”Isä oli enemmän television kanssa kuin minun. Siksi halusin televisioon”, muistelee näyttelijä varhaisia urahaaveitaan. Jussi-Pekka Rantasen haastattelussa hän puhuu myös elokuvanteosta ja näyttelijäntyöstään.

Tukholman Dramaten-teatterin näyttelijäkaartiin kuuluva Nyqvist on esikoiskirjailija. Hänen teoksensa När barnen lagt sig ilmestyy syksyllä 2009. Näyttelijän pitävät kiireisenä myös Stieg Larssonin Millenium-trilogian seuraavat filmatisoinnit Tyttö joka leikki tulella ja Pilvilinna joka romahti.

Miehet jotka vihaavat naisia sai Suomen ensi-iltansa 27.3.2009. Suurelokuva on ollut Ruotsin, Norjan ja Tanskan elokuvateattereiden katsotuin keväällä 2009.

Teksti: Rita Landström

Yle Uutiset: Ruotsalainen suosikkinäyttelijä MIchael Nyqvist on kuollut

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto