Hyppää pääsisältöön

Miten minusta tuli minä, Esko Valtaoja

Esko Valtaoja hymyilee
Esko Valtaoja hymyilee Kuva: Veera Aaltonen / Yle Esko Valtaoja

Lapsuusajan reissut mummolaan olivat avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojalle ensiasteen yhteyksiä avaruuteen. Neljävuotiaana hän oppi lukemaan. "Sen jälkeen se oli täyttä menoa." Kirjahyllystä löytyi Burroughsin Marsin sotavaltias.

Miten minusta tuli minä -ohjelmassa Esko Valtaoja (s. 1951) muistelee lapsuuttaan ja nuoruuttaan ja kertoo, kuinka hän kiinnostui avaruudesta ja maailmankaikkeudesta. Valtaoja popularisoi monimutkaisia ja vaikeasti ymmärrettäviä aiheita. Yleistajuisissa kirjoissaan ja keskusteluissaan hän on käsitellyt muun muassa Maan ulkopuolista elämää sekä ihmiskunnan, maapallon ja elämän tulevaisuudennäkymiä.

Ohjelman on toimittanut Marko Gustafsson.

Kommentit