Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Surullinen ihmiskohtalo

Marraskuisena yönä 1980 poliisi sai hälytyksen turkulaiseen kerrostaloon, jonka rappukäytästä oli kuulunut kamppailun ääniä. Poliisi sai tästä tutkittavakseen tapauksen, jonka selvittämiseen meni vuosia.

Kaksi turkulaisessa kerrostalossa asunutta naista hälytti poliisin paikalla marraskuun 29. päivä 1980, koska rappukäytävästä oli kuulunut kamppailun ääniä. Toinen naisista oli kurkistanut käytävään ja nähnyt miehen hahmon.

Kun poliisit tulivat paikalle, miehestä ei näkynyt jälkeään mutta porrastasanteelta ja katosta löytyi verta, jotka johdattivat kerrosta alemmas. Sieltä löytyi rajusti pahoinpidelty nuori nainen, joka toimitettiin sairaalaan. Pitkään tajuttomana ollut nainen oli yksi talon asukkaista eikä hän muistanut tapahtumasta mitään.

Poliisi sai rappukäytävästä yhden sormenjäljen mutta mitään muuta ei selvinnyt. Sormenjäljen epäiltiin kuitenkin kuuluneen pahoinpitelijälle.

Nainen vammautui vaikeasti, mutta kuntoutuksen avulla hän kykeni jälleen kävelemään. Työkykyiseksi hän ei toipunut koskaan.

Kymmenen vuoden kuluttua poliisi pidätti nuoren miehen, jonka sormenjäljet vastasivat rappukäytävään jätettyä jälkeä. Mies sai tuomion, mutta naiselle aiheutunut pysyvä liikuntavamma oli lopulta hänelle kohtalokas.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto