Hyppää pääsisältöön

Ei kaikki miehet petä, vaikka sellainen riski voi olla

Ei kaikki miehet petä, mutta sellainen riski voi olla, jos mies on vaimoaan huomattavasti nuorempi. Vai onko huoli sittenkin turha?

Arja ja Esko päätyvät pitkän suhteen päätteeksi avioon. Tv-elokuva Ei kaikki miehet petä on kertomus täyttyvän onnen ja sinnikkään epäilyn hääyöstä.

Yön aikana lempi ei leisku, mutta sitäkin enemmän puhutaan.

Viisikymppinen Arja epäilee, että kymmenen vuotta nuorempi Esko on pettänyt häntä Arjan sisaren kanssa ja että salasuhteesta on syntynyt myös lapsi.

Arjalla on myös muita epäilyjä tuoreen aviomiehensä uskottomuudesta. Miehen taskusta löytyy outoja kuitteja ja työpäivät tahtovat venyä turhan pitkään.

Kummallakin on takana jo yksi avioliitto ja irtosuhteita vino pino. Menneisyyden painolastit on pakko purkaa, jotta uusi parisuhde voi toimia.

Vuonna 2000 valmistuneen elokuvan pääosissa ovat Eeva Litmanen ja Juha Veijonen. Käsikirjoitus on Esa Sariolan ja ohjaus Pekka Ruohorannan.

Ei kaikki miehet petä -elokuvan tekijät

Rooleissa:
Eeva Litmanen – Arja
Juha Veijonen – Esko

Tuotanto:
Yleisradio 2000
Käsikirjoitus: Esa Sariola
Ohjaus: Pekka Ruohoranta
Naamioitsija: Ari Sundell
Kuvaussihteeri: Eeva-Liisa Pulkkinen
Äänisuunnittelija: Heikki Häkkinen
Musiikin suunnittelija: Jan Noponen
Leikkaaja: Jorma Höri
Järjestäjä: Juha Suominen
Kuvasuunnittelija: Matti Kurkikangas
Tuottaja: Matti Penttila
Pukusuunnittelija: Satu-Marja Nygren
Lavastussuunnittelija: Teija Vilkkovaara
Tuotantopäällikkö: Ulla Löppönen

.

  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto