Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Aivovauriojuttu

Tammikuun viimeisenä päivänä vuonna 2000 hälytyskeskus sai ilmoituksen maassa makaavasta tajuttomasta nuoresta miehestä. Kuukauden kuluttua vakuutusyhtiö sai korvaushakemuksen, mutta pian ilmeni, ettei kaikki ollut kohdallaan.

HUOM! Ohjelmassa on ensin juttu maataloushuijauksesta ja sen jälkeen aivovauriojuttu.

Nuori helsinkiläismies Hannu löydettiin lenkkipolun varrelta. Paikalle hälytetty ambulanssi vei miehen Töölön ensiapuasemalle, jossa hänellä todettiin olevan jonkinasteinen aivotärähdys.

Vironnut mies ihmetteli sairaalaan joutumistaan, sillä hän ei muistanut viime hetkistään mitään. Hän arveli, että oli kaatunut juostessaan ja lyönyt päänsä. Hänet päätettiin pitää sairaalassa tarkkailussa pari päivää.

Lääkärien mukaan Hannu näki kaksoiskuvia, käytännönasioiden hoitaminen oli hankalaa ja ajattelu oli hidastunut merkittävästi. Lisäksi hänellä oli muistiongelmia. Hannulla todettiin vaikea aivovamma, jonka yhtenä piirteenä oli puhevamma. Näin ollen Hannu ei voinut enää tehdä työtään.

Syksyllä vuonna 2000 henkivakuutusyhtiön virkailija huomasi Hannun käytöksessä jotain outoa. Miten oli mahdollista, että virkailijan kanssa asioinut mies oli niin tarkka ja asiantunteva, vaikka hänellä oli todettu vakava aivovaurio, jonka yhtenä piirteenä oli puhevamma? Lääkärinlausuntojenkaan perusteella hänen ei pitänyt pärjätä vakuutusyhtiökäynneistään yksin.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto