Hyppää pääsisältöön

Ikinuori Eugen Malmstén

Eugen Malmstén ihastutti riehakkuudellaan vielä eläkepäivilläänkin. Kohtalokas samba ja Sä muistatko metsätien kuuluivat hänen bravuureihinsa.

Tietolaatikko

Alexander´s ragtime band. Säv. ja san. Irving Berlin. Es. Eugen Malmstén ja UMO.
Sä muistatko metsätien. Säv. Eugen Malmstén, san. Kerttu Mustonen. Es. Eugen Malmsten ja orkesteri, joht. Aarno Raninen.
Kohtalokas samba. Säv. ja san. Georg Malmstén. Es. Eugen Malmsten ja Helsingin Poliisisoittokunnan orkesteri, joht. Arthur Fuhrman.
Korsuvalssi. Säv. ja san. Usko Kemppi. Säest. Ramblers-orkesteri.

Eugen Malmstén (1907-1993) oli yksi suomalaisen jazzin pioneereista. Hän sai jazzkipinän 20-luvun lopulla nuorena trumpetistina ja levitti hotin ilosanomaa Rytmi-lehdessä.

Jazzmies aloitti levytysuransa 1930-luvun alussa, mutta sai laulettavakseen pääasiassa tangoja ja valsseja. Tunnetuimpia iskelmälevytyksiä on vuonna 1938 taltioitu oma sävellys Sä muistatko metsätien.

Vuonna 1952 Eugen Malmstén levytti vauhdikkaan ja humoristisen Kohtalokkaan samban, joka oli hänen veljensä Georg Malmsténin käsialaa.

Kappaleesta tuli suurmenestys, ja siitä muodostui Eugenin tavaramerkki. Isoveli oli pannut laulun hyllylle toivottomana tapauksena.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto