Hyppää pääsisältöön

Ainosta kuoriutui afrikkalainen kuningatar

Olotilan juhlakilpailun voittaja Aino Leinonen. Kuva: Heli Sorjonen

- Nyt voikin hiukan revitellä, kun kyse ei todellakaan ole tavallisesta päivästä!

Aino Leinonen ei säikähtänyt, kun puvustaja Outi Harjupatana ehdotti asuksi valokuvaukseen aitoa afrikkalaista paitaa. Olotilan talven juhlakilpailun stailauspalkinto haluttiin toteuttaa räväkästi ja nuoren Ainon tyyliin sopivasti.

Puvustaja oli haaveillut Afrikka-teeman toteuttamisesta juuri Ainon kanssa.

- Pukusuunnittelijan työ alkaa käsikirjoituksesta. Päässäni syntyi heti rooli myös Ainolle, kun tutustuin häneen valokuvin ja muutamin etukäteistiedoin.

Olotilan juhlakilpailun voittaja Aino Leinonen. Kuva: Heli SorjonenOutin huomassa Ainolle puettiin afrikkalainen juhlapaita, joka sai seurakseen hopeankiiltoisen hameen, kullanväriset sandaalit sekä muhkeat korva- ja rannekorut puvuston valikoimista.


Ainon omat hopeanväriset sormukset sopivat täydellisesti kokonaisuuteen. Kruunuksi kiedottiin kirjailtu huivi, josta tulikin tyylin kiinnostavin yksityiskohta.

Kokonaisuus vaikuttaa meikin värimaailmaan

Maskeeraaja Sanna Liljamo halusi tehdä Ainolle juhlavan ja valokuvauksellisen meikin, joka näyttäisi hyvältä vielä illallakin.


- Koska nyt mennään valokuvakameroiden eteen, selvitään vähemmällä pohjustuksella kuin esimerkiksi tv-meikissä. Näin lopputulos on luonnollisempi.


Silmämeikin väreiksi Ainolle valittiin kylmiä violetin ja luumun sävyjä korostamaan silmien kaunista vihreää. Lopputulos oli häikäisevä – silmien väri muuttui säväkän tehokkaaksi.

Irtoripset olivat Ainolle uusi kokemus. Sanna puolitti tavalliset kaupan meikkihyllystä hankitut irtoripset ja liimasi ne Ainon omien ripsien tyveen ulkonurkasta keskelle päin. Lopputulos oli luonnollisempi, kun silmän sisänurkka jäi kevyemmäksi.

- Voisin kokeilla toistekin, näihin nimittäin tottuu tosi nopeasti! Aino innostui kokeilusta.

Ainon silmämeikki syntyy luumun väreistä. Kuva: YLEPelinhoitajana iltaisin ja öisin työskentelevä Aino ei käytä työaikana juurikaan meikkiä.


- Haluan pitää työroolini vaatimattomana enkä halua korostaa itseäni vaatteilla tai meikillä.


Olotilan hemmottelupäivä tuntuikin Ainosta upealta juuri erilaisuudessan.


- Kun saa nousta ammattilaisen työtuolista laitettuna, tietää että näyttää hyvälle - ja se on hyvä tunne se!

Tanssia ja naurua kameran edessä

Valokuvaaja Heli Sorjonen taltioi Ainon hemmottelupäivän valokuvin. Viimeistään valokuvasessio sytytti Afrikka-teeman Ainoon: hän sai tanssahdella musiikin tahdissa ja eläytyä rohkeasti vahvan kuningattaren rooliin.


- Poseeraaminen oli aika hassua. Jossain vaiheessa naurahdin ääneen miten omituista on, että minua käskytetään vaihtamaan asentoa - niin kuin olisin joku oikeakin malli. Hiukka absurdia! Onneksi tiesin, että meikit ja hiukset ovat kunnossa.

Kotiinviemisiksi Aino sai valokuvasarjan, jollaisesta voi yleensä vain haaveilla. Katso Ainon stailauskuvat galleriasta alla.

Talven juhlakilpailussa kysyttiin lukijoiden suosikkijuhlaa ja tapoja viettää sitä. Ainon talven suosikkijuhla on joulu:
"Silloin saa olla perheen parissa ja nauttia veljen lapsista. Lasten riemu paketteja avatessa on paljon arvokkaampaa kuin lahjoihin käytetyt rahat yhteensä. Ja kun superhälinä on ohi illalla, on kiva istua sohvalla ja jutustella vanhempien kanssa glögilasillisten äärellä. Joulussa on riemua ja rauhaa samassa paketissa, ihanaa!"

Ulla Vuorela/YLE Olotila

Jatka aiheesta Olotilassa:
Meikki kuntoon maskeeraaja Marjo Brownin ohjeilla
Hemmottele itseäsi!

YLE tarjoaa:
Tarkista Michelle Obaman tyylikäs matkapuvusto
Meeri kurkistaa YLEn puvuston salaisuuksiin Summerissa
Kiinnostaako käynti YLEn puvustossa? Tervetuloa kiertokäynnille Pasilaan ja Tohloppiin

Aino valmistautuu valitsemaan juhlavaatteita YLEn puvustossa oppaanaan puvustaja Outi Harjupatana. Kuva: YLEPuvustaja auttaa kenkien sovituksessa. Kuva: YLEMaskeeraaja Sanna Liljamo meikkaa siveltimillä. Ne ovat miellyttävä ja ekologinen vaihtoehto kertakäyttöisille meikkisienille. Kuva: YLEIrtoripsiä sovitetaan. Vinkki: irtoripset voi leikata puolikkaiksi luonnollisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kuva: YLEHuulimeikin väri sekoitettiin useammasta roosan sävystä.  Kuva: YLEHehkua kasvoille aurinkopuuterilla.  Kuva: YLEJuhlakampauksen laineet syntyivät suoristusraudalla. Hiukset kostutettiin ensin muotoilusuihkeella. Kuva: YLEAino afrikkalaisissa tunnelmissa. Kuva: Heli SorjonenAino afrikkalaisissa tunnelmissa. Kuva: Heli SorjonenAino afrikkalaisissa tunnelmissa. Kuva: Heli SorjonenAino afrikkalaisissa tunnelmissa. Kuva: Heli SorjonenAino afrikkalaisissa tunnelmissa. Kuva: Heli Sorjonen

Kommentit