Hyppää pääsisältöön
Akuutin omalääkäri Risto Laitila vastaa terveysaiheisiin kysymyksiin tv-lähetyksessä. Lähetä oma kysymyksesi: Kysy omalääkäriltä.

Alhainen verenpaine ja kotikonstit"Onko alhaisen verenpaineen hoitoon olemassa mitään kotikonsteja? Auttaako suolan käytön lisääminen?"

Meillähän pitäisi olla matala verenpaine, suurin piirtein 90–120 / 60–80. Tällainen paine säästää sydäntä ja siksi siihen pitäisi pyrkiä. Jos verenpaine on jatkuvasti matala, ei ongelmia pitäisi olla. On kuitenkin olemassa sairauksia jotka saavat aikaan verenpaineen notkahduksen, kuten vaikka anemia. Joskus myös liikalääkitys aiheuttaa tällaista. Äkillinen verenpaineen notkahdus taas aiheuttaa hankaluuksia, huimausta ja huonovointisuutta.

Jos mitään sairautta ei taustalta löydy, voi kokeilla joitakin kotikonsteja. Jos tietää vaikka pyörtyvänsä helposti, saattaa käsien voimakas nyrkkiin puristaminen auttaa. Jos on terve, voi myös suolaa kokeilla. Hyvä keino on myös pitää yöpöydällä pari lasia vettä, ja juoda ne varttia ennen kuin nousee ylös.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila

Lisätty asiasanat ja mobiiliyhteenveto 4.11.2015