Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Kaksoisveljesten kuolema

Talvella vuonna 2003 Raahen seudulla Pohjois-Pohjanmaalla tapahtui kaksi liikenneonnettomuutta, joissa 70-vuotiaiden kaksoisveljesten kohtalot kietoutuivat yhteen harvinaislaatuisella tavalla.

Maaliskuussa 2003 pattijokelainen Aatu Salminen lähti joka-aamuiselle pyöräilylenkilleen. Häntä ei tuntunut haittaavan se, että tie oli luminen ja liukas. Salminen oli suunnannut valtatie 8:lle ja pyöräillyt tien laidassa. Silminnäkijä havaitsi, miten hän oli sivulleen katsomatta ajanut rekan eteen.

Kuljettaja oli yrittänyt väistää, mutta mitään ei ollut ollut tehtävissä. Paikalla olleet joutuivatkin toteamaan, että Salminen oli kuollut törmäyksen voimasta. Aatu Salmisen ruumis vietiin Raahen sairaalan kappeliin.

Kun vainajan poika saapui tunnistamaan omaistaan, poliisi sai tiedon toisesta samankaltaisesta onnettomuudesta. Tapahtumapaikkakin oli ollut lähellä Salmisen onnettomuuspaikkaa.

Salmisen kaksoisveli Eino oli aamulla lähtenyt pyörällä asioilleen Pattijoen keskustaan. Eino Salminen kääntyi valtatie 8:lle ja ajoi tien oikeaa laitaa kohti etelää. Pian hän tuli risteykseen, josta hänen oli tarkoitus kääntyä vasemmalle. Hänen takanaan tuli rekka ja autojono, jonka perässä oli taas rekka.

Rekka-autonkuljettaja näki, kuinka hänen edelleen ajanut autojono väisti vasemmalle pyöräilijää. Myös rekka väisti, mutta Eino Salminen yhtäkkiä kääntyi auton eteen kohtalokkain seurauksin.

Poikkeuksellinen tapahtumaketju otettiin poliisitutkintaan, joka johti toisessa tapauksessa oikeuskäsittelyyn.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto