Hyppää pääsisältöön

Kanadan kiistelty MM-voitto 2003

Kanada löi Ruotsin jatkoajalla jääkiekon MM-kisojen finaalissa vuonna 2003. Kiistaa herättänyt maali hyväksyttiin YLEn videokuvan perusteella.

Ensimmäisen erän päättyessä Ruotsi johti loppuottelua luvuin 1-2. Kanadan tasoitusmaalia saatiin odotella kolmannen erän puoliväliin.

Jatkoajalla Anson Carter teki Kanadalle voittomaalin ajassa 79.23. Tuomaristo joutui kuitenkin tutkimaan videonauhaa minuuttikaupalla voidakseen todeta, oliko kiekko ylittänyt maaliviivan kokonaisuudessaan.

Kanada julistettiin voittajaksi, ja Ruotsi sai tyytyä hopeaan. Pronssia otti Slovakia, ja Suomi jäi viidennelle sijalle.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto