Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Sukeltaja

Helsingissä sattui kesällä 2001 lyhyen ajan sisällä useita kellaripaloja. Eräältä palopaikalta otettiin kiinni sekavasti käyttäytynyt mies, joka oli tutkijoille arvaamaton kuulusteltava.

Eräässä helsinkiläisessä kauunginosassa sattui yhden kadun varrella parin kuukauden aikana samankaltaisia tulipaloja. Erään kellaripalon yhteydessä talon asukkaat kiinnittivät huomiota epäillyttävästi käyttäytyneeseen mieheen, joka oli hyvin kiinnostunut palosta. Hän oli mennyt omilla avaimilla naapuritalon rappukäytävään, jossa oli aiemmin ollut tulipalo.

Asukkaat seurasivat miestä ja kyselivät tämän tekemisistään, sillä mies oli asukkaille vieras.

Paikalle hälytetty poliisi pidätti miehen. Kuulusteluissa paljastui, että mies oli ollut ammattisukeltaja. Hän oli kuitenkin sairaslomalla jouduttumaan vakavaan sukellusonnettumuuteen. Mies ei muistanut tulipaloista mitään. Kun poliisi kuulusteli sukulaisia, niin miehen tausta muuttui entistäkin mystisemmäksi.