Hyppää pääsisältöön

Rikostarinoita Suomesta: Sukeltaja

Helsingissä sattui kesällä 2001 lyhyen ajan sisällä useita kellaripaloja. Eräältä palopaikalta otettiin kiinni sekavasti käyttäytynyt mies, joka oli tutkijoille arvaamaton kuulusteltava.

Eräässä helsinkiläisessä kauunginosassa sattui yhden kadun varrella parin kuukauden aikana samankaltaisia tulipaloja. Erään kellaripalon yhteydessä talon asukkaat kiinnittivät huomiota epäillyttävästi käyttäytyneeseen mieheen, joka oli hyvin kiinnostunut palosta. Hän oli mennyt omilla avaimilla naapuritalon rappukäytävään, jossa oli aiemmin ollut tulipalo.

Asukkaat seurasivat miestä ja kyselivät tämän tekemisistään, sillä mies oli asukkaille vieras.

Paikalle hälytetty poliisi pidätti miehen. Kuulusteluissa paljastui, että mies oli ollut ammattisukeltaja. Hän oli kuitenkin sairaslomalla jouduttumaan vakavaan sukellusonnettumuuteen. Mies ei muistanut tulipaloista mitään. Kun poliisi kuulusteli sukulaisia, niin miehen tausta muuttui entistäkin mystisemmäksi.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto