Hyppää pääsisältöön

Pauliina Susi: Pyramidi

Romaani kuvaa huijaamista, ja se huijaa myös lukijaa. Päähenkilöt joutuvat mukaan sekä verkostomarkkinointiin että pyramidinhuijaukseen.

Tietolaatikko

Pauliina Susi (s. 1968)
Romaanit:
Ruuhkavuosi (2005)
Lukot (2008)
Pyramidi (2009)

Lopulta lukijakin huomaa tulleensa täysin narutetuksi, sen verran taitavasti Pauliina Susi vedättää teoksessaan.

Kirjailija ennustaa, että viidentoista vuoden päästä Suomessa ei ole yhtään teollisuudenalan työpaikkaa, vaan kaikki myyvät toisiaan erilaisiin verkostoihin. Susi kirjoittaa talouden julmuudesta ja antaa kasvot pyramidihuijareille, mutta myös niille, jotka joutuvat uhreiksi.

Pyramidi -romaani kertoo häpeästä ja kasvojen menettämisen pelosta. Ensin ihminen huijataan mukaan hämäräbisnekseen iskemällä hänen heikkoon kohtaansa ja sitten hänessä herätetään ahneus suuriin rahoihin. Sijoitettuaan hetken huumassa varansa, ansaan joutunut häpeää tyhmyyttään ja pelkää menettävänsä kasvonsa.

Pauliina Sudella on romaanissaan vankka asiapohja, ja hän on tiukasti kiinni ajankohtaisessa talousmyllerryksessä. Susi kirjoittaa herkullisen humoristisesti tästä julmasta ajasta, jossa ihmiset eivät kiinnity toisiinsa rakkaudesta vaan verkostoitumalla ja bisneksen kautta.

Teksti: Nadja Nowak ja Seppo Puttonen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto